ΑΕΚ: Η «μάχη» για τον «άσο» ξεκινά από τη Φόλενταμ | Super League

Θεωρητικά η ΑΕΚ ξεκίνησε την φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία, με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς λογιζόταν ως ο βασικός τερματοφύλακας και ο Γιώργος Αθανασιάδης επέστρεψε από τον δανεισμό για να ξεκινήσει ως δεύτερος, εκτός αν προέκυπτε ζήτημα μεταγραφής. Φυσικά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές, η θεωρία απέχει από την πράξη. 

Στην πράξη ο Στάνκοβιτς πήγε πίσω λόγω ενός τραυματισμού στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ενώ αντίθετα ο Αθανασιάδης μπήκε φουριόζος και έδωσε και εξαιρετικά διαπιστευτήρια στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ απέναντι στην Γκενκ. Πλέον ο Στάνκοβιτς έχει μπει ξανά σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ενώ και ο Αθανασιάδης συνεχίζει να δείχνει πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Και το αυριανό (22/7) φιλικό της ΑΕΚ με την Φόλενταμ, είναι το πρώτο στο οποίο ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει και τους δυο τερματοφύλακες ετοιμοπόλεμους. 

Ο αποφασισμένος Αθανασιάδης και η μάχη με τον Στάνκοβιτς

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η “μάχη” για τον “άσο”, ανάμεσα σε Στάνκοβιτς και Αλμέιδα, ξεκινά επί της ουσίας απ’ αυτό το φιλικό. Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα στο ματς με την Φόλενταμ, θα μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στους δυο. Και είναι πιθανό να δώσει αγωνιστικά λεπτά ακόμα και στον νεαρό Χατζηεμμανουήλ. Όμως ήδη απ’ αυτό το φιλικό, τόσο ο Στάνκοβιτς, όσο και ο Αθανασιάδης, θα παλέψουν για να πείσουν πως αξίζουν τα γάντια του βασικού. Άλλωστε στην λογική του Αλμέιδα, ουδείς ποδοσφαιριστής του, ούτε για την θέση του τερματοφύλακα, ούτε για καμία, δεν έχει “καπαρωμένη” την φανέλα του βασικού. 

Ο Αθανασιάδης δείχνει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, κυρίως λόγω τεράστιας αυτοπεποίθησης μετά την εντυπωσιακή σεζόν στην Σέριφ, πως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την θέση κάτω από τα δοκάρια. Ενώ από την άλλη μεριά, ο Στάνκοβιτς έτσι κι αλλιώς παίζει για να είναι αυτός ο βασικός. Και μένει να φανεί στο γήπεδο, πως θα εξελιχθεί αυτή η “μονομαχία”. Χωρίς πάντως να μπορεί να γίνει καμία ασφαλής πρόβλεψη. Μ’ όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. Ακόμα και να προκύψει πρόταση στην πορεία πρόταση για την παραχώρηση του Αθανασιάδη, καθότι λόγω της περυσινής σεζόν του, έχει μπει στα κιτάπια ουκ ολίγων “σκάουτερς”. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News