Ολυμπιακός: Η «μετάθεση» του Αβραάμ και η ευθύνη των παικτών

Sportday.gr

Η ξαφνική και άμεση ενεργοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου σε ρόλο γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού και η εικόνα που έβγαινε από τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια.

Με τη… σκόνη της διαδοχής του Πέδρο Μαρτίνς από τον Κάρλος Κορμπεράν να καταλαγιάζει και με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο «ανάθεμα» για το διασυρμό από τη Μακάμπι, έρχεται η ώρα να τεθούν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενώπιων των τεράστιων ευθυνών τους για την αγωνιστική καθίζηση των τελευταίων μηνών.

Η τόσο ξαφνική ενεργοποίηση μιας σπουδαίας προσωπικότητας, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, σε ρόλο γενικού αρχηγού ασφαλώς και καθρεφτίζει έναν προβληματισμό, μια ανησυχία της διοίκησης του Ολυμπιακού για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μεγάλο διάστημα στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια.

Η… γυαλάδα στα μάτια των παικτών του Ολυμπιακού που έχει χαθεί

Ένας από τους λόγους, άλλωστε, για τους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε στην αντικατάσταση του Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι είχε χαθεί ολοκληρωτικά η… γυαλάδα από τα μάτια όλων των ποδοσφαιριστών, ακόμη κι εκείνων που είτε είχαν αναγεννηθεί, είτε είχαν εκτοξευτεί στα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού.

Την πρώτη τριετία του Μαρτίνς στο λιμάνι, έβλεπες τους περισσότερους παίκτες να βγάζουν «λύσσα» στο χορτάρι, παίζοντας εκτός των άλλων και για τον προπονητή τους. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έμοιαζε να έχει εκλείψει τους τελευταίους μήνες από τα παιχνίδια των πρωταθλητών.

Επιπλέον, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντεπιτεθεί και να σαρώσει τα πρωταθλήματα, μετά τους δύο χαμένους τίτλους από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είναι ότι είχε επαναφέρει την απαραίτητη υγεία στα αποδυτήριά του.

Παρά τους αντίθετους χαρακτήρες, τις πολλές διαφορετικές εθνικότητες, τους μικρούς ή μεγάλους «καβγάδες» που βιώνουμε ακόμη και στις δικές μας οικογένειες, έβλεπες μια ομάδα δεμένη σαν γροθιά. Μια ομάδα που στα δύσκολα συσπειρωνόταν και έβγαζε ιερό πάθος στο χορτάρι για να θωρακιστεί. Κάτι τέτοιο, επίσης δεν συνέβαινε εδώ και μήνες.

Μαζί με το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού «μεταλλάχθηκαν» και τα αποδυτήριά του

Έφταιγε μόνο ο προπονητής για τη συγκεκριμένη «μετάλλαξη»; Ποτέ δεν ευθύνεται μόνο ο προπονητής όταν τα αποδυτήρια μιας ομάδας παύουν να λειτουργούν ως κινητήριά δύναμή της.

Άλλωστε, ο Πέδρο Μαρτίνς κρίθηκε, αξιολογήθηκε και αποφασίστηκε να αντικατασταθεί. Πλέον, έφτασε η ώρα να αξιολογηθεί και η ευθύνη αρκετών παικτών του Ολυμπιακού για τη συγκεκριμένη εικόνα. Και οι αποφάσεις της διοίκησης των πρωταθλητών, σε συνεννόηση με τη νέα τεχνική ηγεσία αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο ρόλος του Αβράαμ Παπαδόπουλου στην όλη διαδικασία θα είναι κάτι παραπάνω από κομβικός. Όπως ακριβώς θα είναι και η όλη παρουσία του στην προσπάθεια διαμόρφωσης των ιδανικών συνθηκών εργασίας για τον Κάρλος Κορμπεράν και τους συνεργάτες του, σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική εκκίνηση στον Ολυμπιακό, εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News