ΠΑΟΚ: Όταν η Φενερμπαχτσέ έψαχνε τον Σαββίδη για τον Πέλκα και εκείνος... κοιμόταν!

Η ιστορία που διηγήθηκε ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ Γιλντιρίμ Αλί Κοτς στον γάμο του Δημήτρη Πέλκα για την πρώτη φορά που έκανε κίνηση για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Πέλκας δεν περνάει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στη Φενερμπαχτσέ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός Ευρωπαϊκής λίστα για τις αναμετρήσεις των Καναρινιών για τα προκριματικά του Europa League, ενώ δεν αγωνίστηκε ούτε στις αναμετρήσεις με τη Ντινάμο Κιέβου για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Πέλκας είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και η Φενερμπαχτσέ τον απέκτησε έναντι 2,2 εκ. Ευρώ. Εκείνη, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φενέρ έκανε κίνηση για τον Πέλκα. Πριν από σχεδόν ένα μήνα, ο Γιλντιρίμ Αλί Κοτς έδωσε το παρών στο γάμο του Δημήτρη Πέλκα, και στο γλέντι πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στο ζευγάρι.

Ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ είχε πει αρκετά και μέρος της ομιλίας του είχε καταγραφεί στον Τουρκικό Τύπο. Το κομμάτι που δεν καταγράφηκε αφορούσε μια ιστορία την οποία ο Αλί Κοτς μετέφερε θέλοντας να δείξει το πόσο πολύ ήθελε ο Φενέρ τον Πέλκα.

«Δημήτρη, το ξέρεις πως εμείς σε ξέραμε και θέλαμε να σε φέρουμε στην ομάδα πολύ πριν το καταφέρουμε. Την πρώτη φορά που σε ζητήσαμε, είχε χρειαστεί να ξυπνήσουμε τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς να καταλήξουμε σε συμφωνία. Τελικά, αυτό έγινε και είμαι χαρούμενος σε έχουμε στην ομάδα μας» είχε πει ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ.

Πρόκειται για μια ιστορία που αφορά το καλοκαίρι του 2017 όταν και η Φενερμπαχτσέ είχε φτάνει να δίνει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 6 εκ. Ευρώ για το 70% του Δημήτρη Πέλκα. Σε αυτό το χρονικό σημείο τοποθετείται και η φορά που ο Αλι Κοτς έψαχνε να επικοινωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδης και ισχυρίζεται πως χρειάστηκε να τον ξυπνήσει για να τον ενημερώσει επισήμως για την πρόταση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News