Γιώργος Χελάκης: Δεν είμαι αισιόδοξος με τον Ζινκερνάγκελ, αλλά…

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ και την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον Δανό του Ολυμπιακού. Στη SportDay της Δευτέρας 8 Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα της χώρας!

Το σκέφτεται ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού στο ματς με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα να χρησιμοποιήσει τον Ζινκερνάγκελ στη φυσική του θέση. Να τον βάλει δηλαδή να παίξει πίσω από τον προωθημένο κυνηγό ως οργανωτής του παιχνιδιού.

Θεωρητικά, αυτή είναι η θέση του Δανού. Ως εξτρέμ χρησιμοποιείται μάλλον καταχρηστικά. Με βάση αυτά που μέχρι τώρα έχουμε δει στα άκρα, με την ταχύτητα και τον δυναμισμό που απαιτείται, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Κατά συνέπεια είναι σκόπιμο να μετακομίσει στον άξονα για να φανεί αν εκεί μπορεί να προσφέρει στη νέα του ομάδα.

Ο υποτονικός τρόπος που κινείται μέσα στο γήπεδο δεν αφήνει κατά τη γνώμη μου μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.  Ο παίκτης, εκτός όλων των άλλων, φαίνεται αντιμετωπίζει και προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση. Ίσως να ευθύνεται για αυτό η πολύ σκληρή προπόνηση που όλοι τώρα ομολογούν ότι έκανε σε αυτή την προετοιμασία ο Πέδρο Μάρτινς.

Σημασία έχει ότι μέχρι τώρα ο Δανός δεν έχει δείξει κάτι το αξιοσημείωτο παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο Κάρλος Κορμπεράν σκέφτεται τώρα να τον φέρει στον άξονα και να του αναθέσει τα καθήκοντα της οργάνωσης του παιχνιδιού.

Είναι η ευκαιρία του Ζινκερνάγκελ να αποδείξει ότι είναι χρήσιμος παίκτης και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τον αντικειμενικό του στόχο. Να πάρει τη νίκη και την πρόκριση μέσα στην Μπρατισλάβα. Η μετακόμισή του στον άξονα ανοίγει τον δρόμο για την εντεκάδα στον Λάζαρε Ραντζελοβιτς. Ένα ακόμα στοίχημα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News