ΑΕΚ Μεταγραφές: Γιατί αργεί τόσο πολύ ο παρτενέρ του Βίντα;

Το sportday.gr απαντά σε τέσσερα ερωτήματα αναφορικά με την καθυστέρηση της κομβικής απόκτησης στόπερ από την ΑΕΚ και την εύρεση ιδανικού παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα.

Προφανώς η ΑΕΚ έχει καθυστερήσει να κλείσει την μεταγραφική εκκρεμότητα με την απόκτηση του δεύτερου βασικού κεντρικού αμυντικού, μετά τον Ντομαγκόι Βίντα. Άλλωστε πρόκειται για μια κίνηση που είχε αποφασιστεί ήδη από την πρώτη κουβέντα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Το sportday.gr, επιχειρεί να δώσει επί του θέματος απαντήσεις σε τέσσερα ερωτήματα.

1) Παραμένει η ΑΕΚ στο παιχνίδι για την απόκτηση του Μπόγκνταν Πλάνιτς, της Μακάμπι Χάιφα;

Σίγουρα η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει τα μάτια της πάνω στην περίπτωση του Πλάνιτς. Είναι ένας στόπερ που θέλουν πολύ στην Ένωση. Και όσο ο Πλάνιτς δεν υπογράφει ανανέωση του συμβολαίου με την Μακάμπι Χάιφα, τόσο η ΑΕΚ είναι μέσα στο παιχνίδι. Είτε ακόμα και για την φετινή μεταγραφική περίοδο, στην περίπτωση που η διοίκηση της Μακάμπι αποφασίσει να αλλάξει στάση, είτε από τον Γενάρη και μετά, όταν ο Σέρβος στόπερ μπορεί να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα ως ελεύθερος.

2) Με δεδομένο ότι ο Πλάνιτς ήταν ο πρώτος στόχος για το κέντρο της άμυνας, πιάστηκε η ΑΕΚ απροετοίμαστη καθώς δεν υπολόγιζε την εξαιρετική πορεία της Μακάμπι στα προκριματικά του Champions League;

Δεν είναι τόσο η η πορεία που έχει κάνει η Μακάμπι στους προκριματικούς για τους ομίλους του Champions League, όσο η τεράστια πίεση που δέχθηκε η διοίκηση της ομάδας από το Ισραήλ από τον κόσμο, μετά το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό.

Οι οπαδοί φώναζαν περισσότερο το όνομα του Πλάνιτς, από συνθήματα για την ομάδα. Και μετά το τέλος του παιχνιδιού, ζήτησαν και έκαναν συνάντηση με ανθρώπους της διοίκησης, αποκλειστικά και μόνο για το θέμα της μη παραχώρησης του Σέρβου στόπερ. Αυτό ουσιαστικά, υποχρέωσε την Μακάμπι να υπαναχωρήσει στις συζητήσεις με την ΑΕΚ και να αλλάξει στάση, παρόλο που οι δυο πλευρές είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία.

3) Ο ίδιος ο Αλμέιδα θεωρεί ότι η ομάδα είναι καλυμμένη στο ξεκίνημα της σεζόν με Μήτογλου, Τζαβέλλα δίπλα στον Βίντα και ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να καθυστερήσει;

Είναι πολύ προφανές πως ο Αλμέιδα θα ήθελε και τον δεύτερο στόπερ πολύ νωρίτερα. Ακόμα και καλύτερα και από την έναρξη της προετοιμασίας. Είναι εξάλλου ο ίδιος που το έχει κρίνει ως βασική ανάγκη.

Ωστόσο για τον Αλμέιδα υπάρχει κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Δεν θέλει απλώς να γίνει μια μεταγραφή στόπερ. Ούτε καν μια μεταγραφή ενός πολύ καλού στόπερ. Θέλει έναν πολύ καλό στόπερ, που να είναι και στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αυτό ακριβώς που ο ίδιος θέλει. Ως εκ τούτου, η μεταγραφή θέλει να γίνει όπως πρέπει και όχι απλώς για να καλυφθεί το κενό και να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα.

4) Ποιοι είναι οι βασικοί υποψήφιοι αυτή τη στιγμή να γίνουν παρτενέρ του Βίντα, και πότε αναμένεται να κλείσει η υπόθεση;

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ φέρεται να έχει επικεντρωθεί σε μια περίπτωση στόπερ, που έχει εντοπίσει και την δουλεύει υπό άκρα μυστικότητα. Οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο με ομάδα και ως εκ τούτου γίνεται προσπάθεια για αγορά.

Και οι ίδιες πληροφορίες λένε πως είναι επιπέδου… Βίντα και σε ποιότητα αλλά ακόμα και σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Γίνεται προσπάθεια, προκειμένου το θέμα να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά πρόκειται για μια διαπραγμάτευση που γίνεται σε δυο επίπεδα. Με την ομάδα και με τον παίκτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News