ΑΕΚ Μεταγραφές: Στην αγορά των εξτρέμ, ο Αλμέιδα ψάχνει για έναν... Τσούμπερ

Η ΑΕΚ ψάχνει στην μεταγραφική αγορά για εξτρέμ, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που να μοιάζουν μ’ εκείνα του Τσούμπερ, για να “κουμπώσει” στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα

Η πρώτη άμεση μεταγραφική προτεραιότητα της ΑΕΚ, είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Και μάλιστα με ορίζοντα να κλείσει μέσα στις επόμενες ώρες. Όμως παράλληλα η “Ένωση” ψάχνεται στην αγορά για να καλύψει και άλλες ανάγκες. Όπως αυτή του ακραίου επιθετικού.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει στην προσθήκη ενός εξτρέμ. Το ζήτημα είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Από την στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα έχει σε πρώτο πλάνο τον σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, η ΑΕΚ δεν ψάχνει για να πάρει απλώς έναν ποιοτικό ακραίο επιθετικό.

Το ζητούμενο για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που να μπορεί να καλύψει ολόκληρη την πλευρά, με την ίδια ευχέρεια που θα παίζει και ως εξτρέμ. Κάτι δηλαδή ανάλογο, μ’ αυτό που κάνει ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο διεθνής Ελβετός είναι ουσιαστικά ένας ακραίος επιθετικός, ο οποίος πολλές φορές στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και ως μπακ – χαφ.

Ο Αλμέιδα από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι και τώρα που φτάνει στο φινάλε της, δουλεύει με 3-5-2 και εσχάτως σταθερά με 3-4-3. Και σ’ αυτούς τους σχηματισμούς ο Τσούμπερ κάλυπτε την θέση του αριστερού μπακ – χαφ και μάλιστα το έκανε καλά. Ο Αλμέιδα θα ήθελε, να μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και ο εξτρέμ που αποκτηθεί. Ιδανικά και στις δυο πλευρές.

Δεν είναι μια καθόλου εύκολη συνθήκη αυτή. Χρειάζεται να είναι ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής, που να μπορεί να είναι τόσο… πολυεργαλείο. Όπως άλλωστε είναι και ο Τσούμπερ. Επομένως η αναζήτηση στην μεταγραφική αγορά, μιας τέτοιου είδους περίπτωσης, έχει και τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας για την ΑΕΚ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News