ΕΠΟ: Μυθική γκάφα με την κλήρωση Κυπέλλου, την κάνουν... από την αρχή!

EUROKINISSI

Η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας ούτε τις πιο απλές διαδικασίες των αρμοδιοτήτων της και αναγκάζεται να διεξάγει ξανά την κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κάθε φορά που επιχειρούμε να αφιερώσουμε ένα σχόλιο για την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου, του Ιάκωβου Φιλιππούση και όλων όσοι έχουν μετατρέψει το Πάρκο Γουδή σε… ξέφραγο αμπέλι που δεν λειτουργούν ούτε οι πλέον αυτονόητες διαδικασίες, έρχεται η ίδια η Ομοσπονδία να μας αποδείξει ότι είμαστε ιδιαίτερα… επιεικείς στις κρίσεις μας.

Πλέον στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αδυνατούν να φέρουν εις πέρας ακόμη και τις πλέον απλές διαδικασίες των καθηκόντων τους, όπως η κλήρωση της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Τι έκαναν οι άνθρωποι; Απλά συμπεριέλαβαν στην κλήρωση ομάδα (την ΑΕ Μυκόνου) που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ανάμεσα στους Κυπελλούχους των Ενώσεων που προβλέπεται βάσει κανονισμών να λάβουν μέρος στο αρχικό στάδιο του θεσμού.

Μάλιστα η ΕΠΟ αναγκάστηκε… κακήν κακώς να παραδεχτεί την γκάφα της δημόσια να απολογηθεί και να εκδώσει μια ανακοίνωση – μνημείο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Διαβάστε:

Η ανακοίνωση – μνημείο της ΕΠΟ

Κατά τη διαδικασία καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος της Α΄ (πρώτης) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2022-23 διαπιστώθηκε ότι εκ λάθους συμπεριελήφθη στην κλήρωση σωματείο που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη.

Η ΕΠΟ αισθάνεται την υποχρέωση να απολογηθεί για την αβελτηρία αυτή και να δηλώσει ότι το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά εσωτερικά, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του συγκεκριμένου λάθους. Σε περίπτωση δε που προκύψουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν.

Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, και με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των διαδικασιών και το κύρος του θεσμού, η κλήρωση των αγώνων του 4ου γκρουπ της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα διενεργηθεί εκ νέου, χωρίς -προφανώς- τη συμμετοχή του σωματείου που δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος 2022-23.

Η νέα κλήρωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Κατά τ’ άλλα ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης και όλοι οι «ακριβοπληρωμένοι» εκλεκτοί της παρέας τους που έχουν κατακλύσει τα γραφεία στο Πάρκο Γουδή, δηλώνουν ότι θα σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι ότι πρέπει να έχουν στα χέρια τους το απόλυτο κουμάντο του δημοφιλέστερου σπορ στη χώρα μας. Πως είπατε;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News