Αστέρας Τρίπολης: Γράφει ιστορία με τον πρώτο Ινδονήσιο στη Super League

asterastripolis.gr

O Αμιραγκούν Μπαγκούς Καχφί Αλφικρί θα γίνει ο πρώτος παίκτης από την Ινδονησία που θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

O Αστέρας Τρίπολης ανακοίνωσε σήμερα (22/8) την απόκτηση του Αμιραγκούν Μπαγκούς Καχφί Αλφικρί. Ο 20χρονος επιθετικός, εκτός από το δυσκολότερο όνομα στη φετινή Super League, κατέχει για μια ξεχωριστή πρωτιά.

Βλέπετε, είναι ο πρώτος Ινδονήσιος, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον ανάψει το πράσινο φως ο Ηρακλής Μεταξάς, θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πατέρας του ήθελε να ασχοληθεί με το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Μπαγκούς Καχφί ίσως δεν γινόταν ποτέ ποδοσφαιριστής και κατ’ επέκταση δεν ερχόταν στην Ελλάδα, αν είχε ακολουθήσει την προτροπή του πατέρα του να αφήσει στην άκρη το ποδόσφαιρο και να πιάσει τη… μοτοσικλέτα.

«Παλαιότερα ο πατέρας μου δεν με υποστήριζε καθόλου. Του αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και με παρότρυνε να ασχοληθώ με το μότο κρος. Οι φίλοι μου που έπαιζαν στην τοπική ομάδα με προκάλεσαν να παίξω μαζί τους και κόλλησα με το ποδόσφαιρο.

Ο πατέρας μου στην αρχή δεν ερχόταν να με δει στα ματς. Κάποια στιγμή όμως ήρθε και άλλαξε γνώμη σχετικά με το αθλητικό μου μέλλον» είπε στην ιστοσελίδα τη χώρας του inews.id, το νέο απόκτημα του Αστέρα Τρίπολης, που αποκτήθηκε από την ομάδα νέων της Ουτρέχτης.

Ο Αστέρας… πρόλαβε Παναθηναϊκό και Άρη

Το 2018 ο Άρης δοκίμασε στις εγκαταστάσεις του έναν άλλον Ινδονήσιο, τον τότε 18χρονο επιθετικό, Νικολά Γιοχάνες Παμπουντί, αλλά δεν έπεισε και η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Φέτος το Μάρτιο, ο τερματοφύλακας Σάιρους Μαργκονό υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό Β’ και μέτρησε μία εμφάνιση στη Super League 2. Ο νεαρός παίκτης έχει αμερικανικό διαβατήριο, αλλά οι γονείς του είναι από την Ινδονησία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News