Σάιρους Μαργκονό: «Να αποκτήσω θέση βασικού στον Παναθηναϊκό και να παίξω στο Champions League»

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Β’, Σάιρους Μαργκονό παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της πατρίδας του και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει βασικός κίπερ των «πρασίνων» και να αγωνιστεί κάποια μέρα στο Champions League.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας, που έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» μέχρι το 2024, εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα της εθνικής Ινδονησίας, αφού πρόκειται για την χώρα απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάιρους Μαργκονό:

Για τους στόχους του:

«Ο στόχος μου στο εγγύς μέλλον είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα μπορώ να είμαι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Μετά απ’ αυτό, ονειρεύομαι να παίξω στο Champions League. Με τον Παναθηναϊκό υπάρχουν πιθανότητες να πετύχω κάτι τέτοιο. Μετά ελπίζω να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 με τη φανέλα της εθνικής Ινδονησίας».

Για την εθνική Ινδονησίας:

«Ελπίζω να παίξω στην εθνική Ινδονησίας. Δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να αγωνιστώ στο εγχώριο πρωτάθλημα, παρ’ ότι βλέπω πως αναπτύσσεται. Δυσκολεύτηκα να φτάσω στην Ευρώπη. Έτσι για τώρα το καλύτερο για την καριέρα μου είναι να μείνω στην Ευρώπη».

Για την καταγωγή του και το όνομά του:

«Ο πατέρας μου είναι Ινδονήσιος, γεννήθηκε στο Μπαλί και μεγάλωσε στην Σουραμπάγια. Το όνομα Σάιρους προέρχεται από τα περσικά, η μητέρα μου είναι από το Ιράν (Περσία). Το όνομα Μαργκονό επιλέχθηκε από τον παππού μου και προέρχεται από το πρώτο όνομα της γιαγιάς μου. Επισκεπτόμουν την Ινδονησία από την ηλικία των τριών ετών κάθε καλοκαίρι. Την Τζακάρτα, την Σουραμπάγια, το Μπαλί και κάποια άλλα μέρη για ένα μήνα. Αυτό μέχρι την ηλικία των 11 ετών. Έτσι η τελευταία φορά που πήγα στην Ινδονησία είναι περίπου πριν 9-10 χρόνια».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News