Λίβερπουλ: Θαρρείς κι ο Κλοπ αναβιώνει με... καρμπόν τον εφιάλτη του 2014!

AMNA/EPA

Το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα της Λίβερπουλ στη σεζόν ξυπνά στον Γιούργκεν Κλοπ… εφιάλτες από την τραγική τελευταία του χρονιά στην Ντόρτμουντ τη σεζόν 2014-15!

1 Iουλίου 2014: Μετά από τέσσερις ονειρεμένες σεζόν στην Ντόρτμουντ ο Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους Βεστφαλούς. Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Μπάγερν Μονάχου…

13 Αυγούστου 2014: Με γκολ των Μικιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, η κυπελλούχος Μπορούσια Ντόρτμουντ θριαμβεύει της πρωταθλήτριας Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα με 2-0 και κατακτά το Σούπερ Καπ Γερμανίας, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση!

23 Αυγούστου 2014: Η γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες Ντόρτμουντ… σοκάρει τους οπαδούς της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χάνοντας εντός έδρας από την Λεβρκούζεν με 2-0.

1 Νοεμβρίου 2014: Μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν, η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ μετρά σε 10 αγώνες πρωταθλήματος μόλις δύο νίκες, και με μόλις 7 βαθμούς συγκομιδή βρίσκεται 18η στη βαθμολογία, εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Δεκέμβριος 2014: Ο Γιούργκεν Κλοπ παρακολουθεί την Ντόρτμουντ να ηττάται στο ντέρμπι από την Μπάγερν και να κατρακυλά στη 16η θέση της Μπουντσελίγκα

22 Ιουνίου 2022: Μετά από έξι ονειρεμένες σεζόν στη Λίβερπουλ ο Σάντιο Μανέ ανακοινώνει την αποχώρησή του από τους «κόκκινους». Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Μπάγερν Μονάχου…

30 Ιουλίου 2022: Με γκολ των Αλεξάντερ Άρνολντ, Σαλάχ και Νούνιες, η κυπελλούχος Λίβερπουλ θριαμβεύει της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα με 3-1 και κατακτά το αγγλικό Τσάριτι Σιλντ, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση!

6 Αυγούστου 2022: Η γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες Λίβερπουλ… σοκάρει τους οπαδούς της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μένει ισόπαλη 2-2 με τη νεοφώτιστη Φούλαμ.

22 Αυγούστου 2022: Η Λίβερπουλ γνωρίζει την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 για την τρίτη αγωνιστική της Premier League, πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια και κατρακυλάει στην 16η θέση της βαθμολογίας με μόλις 2 βαθμούς στο ενεργητικό της.

Αύγουστος 2022: Ο Γιούργκεν Κλοπ παρακολουθεί τη Λίβερπουλ να γνωρίζει την ήττα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να «βυθίζεται» στην 16ην θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Οι απίθανες συμπτώσεις που συνδέουν την Ντόρτμουντ του 2014 με τη Λίβερπουλ του 2022!

Θαρρείς και οι… θεοί του ποδοσφαίρου έχουν βγάλει φέτος το καρμπόν τους και αποτυπώνουν μπροστά στα μάτια του Γιούργκεν Κλοπ τον προσωπικό του ποδοσφαιρικό εφιάλτη.

Εκείνον που έζησε τη σεζόν 2014-15 (που έμελλε να εξελιχτεί στην τελευταία του στην Μπορούσια) όταν η πανίσχυρη Ντόρτμουντ, η ομαδάρα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει επί σειρά ετών μετατράπηκε αίφνης σε ένα καλοκαίρι σε… σάκο του μποξ για μικρούς και μεγάλους αντιπάλους της.

Ο Γιούργκεν Κλοπ «βομβαρδίζεται» από ερωτήσεις δημοσιογράφων για την τραγική πορεία της Ντόρτμουντ σε συνέντευξη παραμονές του αγώνα με τη Βέρντερ τον Δεκέμβριο του 2014.

To καλοκαίρι του 2014, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε κλείσει έξι ολοκληρωμένες αγωνιστικές περιόδους στον πάγκο της Ντόρτμουντ και εκκινούσε την έβδομη σεζόν του.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει κλείσει έξι ολοκληρωμένες αγωνιστικές περιόδους στον πάγκο της Λίβερπουλ (καθώς ήρθε μεσούσης της σεζόν 2015-16) και εκκινεί την έβδομη σεζόν του στο «Άνφιλντ».

To καλοκαίρι του 2015 ο Κλοπ είχε και πάλι Έλληνα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Το καλοκαίρι του 2022, άλλος ένας Έλληνας βιώνει στο πετσί του το δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς για την ομάδα του, ο Κώστας Τσιμίκας.

Σατανικό; Απίστευτο; Χρησιμοποιήστε όποιους επιθετικούς προσδιορισμούς θέλετε, αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Μέχρι τη χειμερινή διακοπή η Ντόρτμουντ πάλεψε στη ζώνη του υποβιβασμού και… κανείς δεν το πίστευε!

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο Λίβερπουλ μοιάζει για τον Κλοπ, ίδιο και απαράλλαχτο με εκείνο της εκκίνησης του «καταστροφικού» 2014-15 στο Ντόρτμουντ.

Τότε, που η Μπορούσια ισορροπούσε επί μήνες κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και έσωσε τα προσχήματα τερματίζοντας έβδομη και ένα απίθανο ντεμαράζ τους τελευταίους μήνες της αγωνιστικής σεζόν. Και τότε όλοι στο ξεκίνημα της σεζόν πίστευαν ότι η «κίτρινη» μηχανή θα έβρισκε σύντομα το δρόμο της. Ότι επρόκειτο απλά για ένα παροδικό φαινόμενο. Αμ δε…

Εκείνη τη χρονιά, μέχρι τη χειμερινή διακοπή της Μπουντεσλίγκα (που υπήρχε ακόμη στο καλεντάρι) η Ντόρμουντ είχε δώσει συνολικά για το πρωτάθλημα 17 αγώνες και στις 20 Δεκεμβρίου μετρούσε τον τραγικό απολογισμό 10 ηττών, τριών ισοπαλιών και μόλις τεσσάρων νικών!

Ο Κλοπ αξιοποίησε τη διακοπή του Ιανουαρίου, αποφόρτισε τους παίκτες του από την πίεση, ενδεχομένως «καθάρισε» και το δικό του μυαλό και από τις 31 Ιανουαρίου που επανεκκίνησε η δράση στα γερμανικά γήπεδα η Μπορούσια έδωσε άλλα 17 παιχνίδια στα οποία μέτρησε εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, και υπέστη τέσσερις ήττες.

Η… αλλοπρόσαλλή πορεία της Ντόρτμουντ τη σεζόν 2014-15 όπως είχε αποτυπωθεί σε γράφημα της Daily Mail.

Η εγχείρηση πέτυχε… αλλά ο ασθενής είχε «πεθάνει» σε επίπεδο ανταγωνισμού από το πρώτο εφιαλτικό τετράμηνο της σεζόν.

Θα ζήσει ξανά ο Γερμανός προπονητής το ίδιο… ανατριχιαστικό έργο να εκτυλίσσεται μπροστά του; Οι φίλοι της Λίβερπουλ ούτε που θέλουν να το σκέφτονται. Η εικόνα της Λίβερπουλ, όμως, στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, είναι αν μη τι άλλο ασυνήθιστη και ολίγον… τρομακτική!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News