Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης... παίζει ρέστα για το 5ο αστέρι το 2025!

Sportday.gr

Στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο ο Ολυμπιακός των τριών διαδοχικών πρωταθλημάτων και μιας θρυλικής επόμενης τριετίας με τελικό προορισμό το 2025! Και ο νέος προπονητής θα πρέπει να εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη προοπτική!

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση, η οποία φυσικά οφείλεται και σε δικά του λάθη! Λάθος χειρισμούς, λανθασμένες επιλογές, υπερεκτίμηση προσώπων και καταστάσεων. Ακόμη και ορθολογικές και σωστές αποφάσεις που όμως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο χορτάρι, όπως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς στα μέσα της περσινής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν διοικείται ούτε… εξ αποστάσεως, ούτε με διοικητικές μεθόδους άλλων παλαιότερων εποχών. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ένας σύγχρονος ποδοσφαιρικός οργανισμός που έφτασε στο σημείο να παρέχει στελέχη και τεχνογνωσία σε μια αγγλική ομάδα (όπως η Νότιγχαμ) και να τη βοηθά να επιστρέψει στην Premier League, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

Και, πάνω απ’ όλα, ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει στο τιμόνι του έναν παράγοντα που όταν το καράβι βρίσκεται εν μέσω θαλασσοταραχής δεν το παρατά ακυβέρνητο (προσπαθώντας να το κουμαντάρει με… remote control μέσω skype), ούτε… βουτά στη θάλασσα αφήνοντας τους ναύτες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Γι’ αυτό και τη στιγμή της κρίσης, τη στιγμή που τα βράχια άρχισαν να προβάλλουν απειλητικά στην πλώρη, πήρε το τιμόνι στα χέρια του με μοναδικό στόχο να το επαναφέρει σε γαλήνια νερά. Άνθρωπος της θάλασσας είναι άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι ξέρει από φουρτούνες και τρικυμίες.

Ναι, προφανώς και ο ίδιος έχει ευθύνη που το καράβι έμπλεξε σε θαλασσοταραχή και δεν επέλεξε μια άλλη πιο ασφαλή διαδρομή. Τι λέει όμως ο σοφός λαός; Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, ασχέτως αν φταίει και ο ίδιος που δεν παρατήρησε πιο έγκαιρα τη… φουσκοθαλασσιά.

Μόνο ένας προορισμός υπάρχει αυτή τη στιγμή στη σκέψη του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τι έκανε, λοιπόν, ο Μαρινάκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Βλέποντας ότι το καράβι έχει μπλέξει για τα καλά, ενίσχυσε το πλήρωμα του με πολύπειρους ναύτες που μέχρι πρότινος εργάζονταν στα πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια της Υφηλίου. Και πλέον αναζητεί τον ιδανικό κυβερνήτη να το οδηγήσει με ασφάλεια στον τελικό προορισμό του μετά από τρία χρόνια!

Ναι, μόνο αυτός ο προορισμός υπάρχει στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη αυτή τη στιγμή. Ένα τριετές ταξίδι σε ονειρεμένες θάλασσες που θα καταλήξει το 2025 στο λιμάνι του 50ού πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Και επειδή το ταξίδι ξεκινά εν μέσω τρικυμίας, ο καπετάνιος επέλεξε να παίξει… τα ρέστα του με το που διαπίστωσε ότι το καράβι βολοδέρνει από τα πρώτα του ναυτικά μίλια.

Ναι, η θάλασσα μέχρι το Νοέμβριο είναι μπροστά γεμάτη ύφαλους. Κι ο κίνδυνος να υποστεί το σκαρί του πλοίου ανυπολόγιστη ζημιά και να πλημμυρίσουν τα αμπάρια νερά είναι όχι μόνο ορατός, αλλά τεράστιος!

Ποια στοιχεία ψάχνει στο νέο κυβερνήτη του καραβιού

Ο καπετάνιος, όμως, δείχνει πεισμωμένος όσο ποτέ. Ενδεχομένως να έχει να διαχειριστεί μπροστά του την πιο δύσκολη αποστολή από τη μέρα που πήρε στα χέρια του το «ερυθρόλευκο» τιμόνι. Πιο δύσκολη κι από εκείνη της διετίας 2018-2019 όταν έχασε τα πρώτα του πρωταθλήματα.

Και γνωρίζει ότι η απόφαση που θα λάβει αυτές τις ώρες για την ταυτότητα του νέου κυβερνήτη του πλοίου να είναι μια από τις πιο κρίσιμες που έχει πάρει ως… ποδοσφαιρικός πλοιοκτήτης. Ενδεχομένως και η πιο κρίσιμη.

Θα του δείξει τους ύφαλους μπροστά του, κι θα αναθέσει την πλοήγηση του πλοίου στον κυβερνήτη εκείνον που θα διαθέτει και μπόλικα γαλόνια στη στολή του και άγνοια κινδύνου και κυρίως θα τον πείσει ότι δεν φοβάται τα δύσκολα.

Γιατί για να υπάρξει το ταξίδι των τριών ετών, το καράβι θα πρέπει πρώτα να παλέψει με τα κύματα των επόμενων οκτώ εβδομάδων. Κι αν καταφέρει να επιβιώσει, τότε ο Μαρινάκης ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι κανένας δεν θα μπορεί να σταματήσει την πορεία του! Αρκεί να αποφύγει τους επικίνδυνους ύφαλους που βρίσκονται μπροστά του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News