Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θα μας πει η ΑΕΚ ποιοι ξένοι διαιτητές είναι διεφθαρμένοι;»

EUROKINISSI

Όσα ειπώθηκαν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Super League ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά με αφορμή την ανακοίνωση της «Ένωσης» για… «παράγκα του Κλάτενμπεργκ»

  • Η διαιτησία είχε την τιμητική της, όπως αναμενόταν, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, αλλά αυτή τη φορά τα πνεύματα δεν ήταν ιδιαίτερα οξυμένα (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης)…
  • Όχι, βέβαια, ότι δεν υπήρξαν… καυστικές ατάκες κυρίως από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Κοσμά.
  • Με αφορμή την ανακοίνωση της «Ένωσης» περί «παράγκας του Κλάτενμπεργκ», ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της διοργανώτριας αρχής κάλεσε την ΑΕΚ να προχωρήσει σε επίσημη κατάθεση καταγγελίας αναφέροντας συγκεκριμένα ονόματα ξένων διαιτητών που η ίδια θεωρεί διεφθαρμένους.
  • «Να πείτε ονόματα συγκεκριμένων διαιτητών και όχι μισόλογα για παρεούλες», ήταν η πρώτη φράση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Γιώργο Κοσμά.  «Κάντε καταγγελία επίσημη, ως ΑΕΚ, αν έχετε έστω ενδείξεις. Όχι να παίρνει η μπάλα όλους τους ξένους διαιτητές», συνέχισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ.
  • «Σας ρωτάω λοιπόν: Τον κύριο Καμπάκοφ, ποιός τον όρισε; Ο κύριος Κλάτενμπεργκ ή ο κύριος Μπένετ; Είναι και ο κύριος Μπένετ στην παρέα και στην παράγκα που λέτε;».
  • Η απάντηση του εκπροσώπου της ΑΕΚ ήταν ότι «ο κύριος Κλάτενμπεργκ έχει ορίσει πολλές φορές τον συγκεκριμένο διαιτητή και άλλους. Ο κύριος Μπένετ θα κριθεί», η οποία μάλλον δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο της Λίγκας.
  • «Μπορείτε να πείτε ονόματα; Ποιοι διαιτητές είναι διεφθαρμένοι να μάθουμε κι εμείς; Πείτε ονόματα. Δεν μπορεί να μιλάτε γενικά για όλους τους διαιτητές που θα μας παίζουν αύριο». Στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντηση δεν δόθηκε από τον Γιώργο Κοσμά.
  • Αντίθετα ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα οξύς αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League κατά της ομάδας του. «Οι ανακοινώσεις δεν είχαν την υπογραφή του προέδρου. Ήταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς. Έστω διά περιφοράς»…
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπεραμύνθηκε του περιεχομένου της ανακοίνωσης, παραδέχτηκε ότι υπήρξε λάθος στη διαδικασία έκδοσής της, και ζήτησε απ’ όλους τους εκπροσώπους των ομάδων να αντιληφθούν τον κίνδυνο που δημιουργείται όταν ένα μέλος του συνεταιρισμού κατηγορεί συνεργάτη της Λίγκας, όπως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ χωρίς μάλιστα να παρέχει όχι απόδειξη, αλλά ούτε την παραμικρή ένδειξη για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
  • Σ’ εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν, υπήρξε ένας έντονος διάλογος Αχιλλέα Μπέου-Κάτιας Κοξένογλου (με την εκπρόσωπο του Ατρομήτου να κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του Βόλου για σεξιστικό σχόλιο εις βάρος της) αλλά τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News