ΑΕΚ: Το μεγάλο πλεονέκτημα του Σιντιμπέ

Ο Σιντιμπέ έχει δείξει μέχρι τώρα στις προπονήσεις της ΑΕΚ, πως χρησιμοποιεί σ’ όλες τις ασκήσεις εξίσου καλά και τα δύο του πόδια, κάτι που διευκολύνει πολύ τις αγωνιστικές σκέψεις του Αλμέιδα

Ένα από τα σημαντικά διακυβεύματα για την ΑΕΚ, σ’ αυτό το διάστημα της δουλειάς στην διακοπή του πρωταθλήματος, είναι να κερδίσει ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ όσο το δυνατόν περισσότερο από το χαμένο έδαφος, στο κομμάτι της ετοιμότητας. Και ήδη ο Γάλλος αμυντικός, δείχνει όλο και καλύτερη αγωνιστική εικόνα.

Ο στόχος του Σιντιμπέ, είναι να μπορέσει μέσα από την δουλειά που έχει ήδη κάνει, αλλά και θα κάνει σ’ αυτό το διάστημα της διακοπής, να αρχίσει να φωνάζει “παρών” στα προσκλητήρια του Αλμέιδα, ήδη από το επόμενο ματς της ΑΕΚ. Έστω για να μπει στην αποστολή. Άλλωστε κάθε μέρα που περνάει, ο Γάλλος αμυντικός ενσωματώνεται όλο και περισσότερο στη νέα του ομάδα.

Φυσικά για την ποιότητα και την κλάση του Σιντιμπέ, δεν υπάρχει συζήτηση. Πρόκειται εξάλλου, για έναν εν ενεργεία Παγκόσμιο Πρωταθλητή αλλά και βασικό ποδοσφαιριστή μέχρι πέρυσι μιας ανταγωνιστικής ομάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα όπως η Μονακό. Όμως αυτό που έχει δείξει ο Γάλλος αμυντικός σ’ αυτό το διάστημα που κάνει προπονήσεις στα Σπάτα, είναι πως διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Όλες οι ασκήσεις και με τα δυο πόδια

Έχει την ευχέρεια ο Σιντιμπέ, να χρησιμοποιεί εξίσου αποτελεσματικά και τα δυο πόδια του. Τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί, ανάλογες με το τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως στη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα, σ’ όλες ανεξαιρέτως τις ασκήσεις, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που εκτελούσε και με τα δυο πόδια. Τόσο στα τελειώματα των φάσεων, όσο ακόμα και στις σέντρες.

Προφανώς αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ο Σιντιμπέ να μπορεί να χρησιμοποιεί εξίσου καλά και το δεξί και το αριστερό πόδι, δίνει και μεγάλη ευχέρεια στον Ματίας Αλμέιδα για να επιλέξει τον ρόλο που θα δώσει στον ποδοσφαιριστή. Άλλωστε ο διεθνής Γάλλος αμυντικός, μπορεί κυρίως να έχει παίξει ως δεξί μπακ, αλλά πολλές φορές είχε πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News