ΑΕΚ: «Κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος...»

Sportday.gr

Η επίσκεψη του Λαπόρτα και η σύνδεση της ΑΕΚ με την Μπαρτσελόνα, που έδειξε πολλά για την επίδραση που έχει η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» στη δυναμική ολόκληρου του κλαμπ.

Ο νόστος. Η επιστροφή στο σπίτι. Η χαμένη πατρίδα ζωντανεύει. Το γήπεδο αλλάζει την ΑΕΚ. Όχι μόνο στην καρδιά και την ψυχή. Όχι μόνο στο μυαλό. Δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Δεν είναι μόνο το δικό της σπίτι. Είναι κάτι παραπάνω. Όπως η ίδια η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα, από ένα σύλλογο.

Αυτό το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Λαπόρτα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα που επισκέφτηκε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα. Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο με το νέο γήπεδο. Όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Γίνεται μέγεθος τεράστιο και στον παγκόσμιο χώρο.

Όταν έρχεται να σε δει ο ίδιος ο πρόεδρος της μεγάλης Μπάρτσα και παραδέχεται τα καλύτερα και για το σύλλογο και για το γήπεδο τότε πραγματικά κάτι έχει αλλάξει. Και αυτό δεν είναι λίγο. Η ΑΕΚ παύει να είναι περιπλανώμενη. Το άχαρο ΟΑΚΑ περνάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η ΑΕΚ συνδέεται και πάλι με το σπίτι της, με το γήπεδο της. Το γήπεδο γίνεται σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον αντίπαλο αλλά για το ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Η Μπαρτσελόνα ήρθε εδώ για να πάρει τεχνογνωσία για το δικό της γήπεδο, το μυθικό Καμπ Νόου το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής. Είναι μικρό πράγμα για τέτοια παγκόσμια δύναμη να σε φέρνει ως παράδειγμα και να χρησιμοποιει τη δική σου γνώση για το δικό του σπίτι;

Κάθε άλλο, η ΑΕΚ γιγαντώνεται και αυτό είναι κάτι που ακόμα είναι νωρίς και δεν το χούμε καταλάβει το πόσο μεγάλο και το πόσο σπουδαίο είναι. Η ΑΕΚ δε θα’ναι παντοδύναμη μόνο κόντρα στους αντιπάλους επειδή ο κόσμος θε δίνει δύναμη μέσα στο σπίτι της. Θα γίνει και πάλι σημείο αναφοράς στην ελίτ του ποδόσφαιρου. Και μόνο το γήπεδο σαν έδρα ευρωπαϊκού τελικού είναι κάτι το ιδιαίτερο κάτι το μεγάλο, το ξεχωριστό και όλη Ευρώπη, όλος ο κόσμος θα μιλάει γι’ αυτό.

Η δυναμική της αλλάζει κι αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι. Θα το καταλάβει και ίδια και ο κόσμος της και οι παίκτες που φοράνε την φανέλα της. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Τα οφέλη από το νέο γήπεδο είναι τεράστια και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ούτε το ελάχιστο από αυτά που έρχονται τα σπουδαία τα σημαντικά τα μεγάλα για την ΑΕΚ αλλά και για την Ελλάδα που θα έχει ένα νέο γήπεδο τελευταίας τεχνολογίας και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στην πρωτεύουσα της

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News