Ολυμπιακός: Τα συν και πλην της αγοράς ελεύθερου ξένου στόπερ!

Sportday.gr

Το sportday.gr βάζει στη ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά ενδεχόμενης μεταγραφικής ενίσχυσης του Ολυμπιακού στο κέντρο της άμυνας με απόκτηση στόπερ από την αγορά των ελεύθερων.

Δεν είναι ακριβώς αιώνιο ούτε υπαρξιακό αλλά είναι ένα από τα σημαντικά ερωτήματα που έχουν προκύψει στον Ολυμπιακό μετά την ξαφνική φυγή του Κώστα Μανωλά για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Να πάρει στόπερ ο πρωταθλητής της Super League από την αγορά των ελεύθερων όπου υπάρχουν ουκ ολίγοι ή όχι;

Ποιοί υπάρχουν ελεύθεροι; Ένας είναι ο 27χρονος Βέλγος, Τζέισον Ντεναγέρ που έμεινε ελεύθερος από τη Λιόν. Ο 30χρονος Γαλλοαναθρεμένος Πολωνός, Τιμοτέ Κολοτζιέτζιακ, που αγωνίζονταν στη Σεντ Ετιέν. Από την ίδια ομάδα αποχώρησε και ο 31χρονος Γάλλος, Ελιακίμ Μανγκαλά. Ελεύθερος είναι και ένας παίκτης που έχει… συνδεθεί στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό, ο 32χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, Ματέο Μουζάτσιο. Και υπάρχουν κι άλλοι.

Η ερώτηση λοιπόν είναι σαφής; Να βασιστεί σ’ αυτούς που έχει ήδη και βλέπει τον Γενάρη ή να αποκτήσει έναν ακόμη; Την απάντηση ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να τη δώσουμε εμείς. Ο Μίτσελ είναι ο αρμόδιος να τη δώσει που είναι προπονητής του Ολυμπιακού. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτή την «ανοιχτή» κουβέντα μαζί σας είναι να προσπαθήσουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα υπέρ και τα κατά της μίας ή της άλλης επιλογής. Γιατί υπάρχουν και συν και κατά και για τα δύο ενδεχόμενα.

Γιατί να πάρει;

  1. Να πάρει γιατί πάντα μια ομάδα όσο πιο γεμάτη είναι σε όλες τις θέσεις και ειδικά στα νευραλγικά τετραγωνικά μπροστά από τον τερματοφύλακα , τόσο πιο ασφαλής αισθάνεται για παν ενδεχόμενο.
  2. Να πάρει γιατί οι αγώνες είναι πολλοί και μαζεμένοι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τυχόν τραυματισμούς ή τιμωρίες. Ειδικά φέτος ο Ολυμπιακός έχει «βγάλει» ουκ ολίγους ήδη.
  3. Να πάρει γιατί ο Μανωλάς αποτελούσε έναν από τους καλύτερους, όχι τον καλύτερο, στόπερ του και η απώλεια είναι μεγάλη. Με όλο το σεβασμό, δεν έφυγε ο… Ρέτσος που ακόμα δεν έχει προλάβει να γίνει πολύ σημαντικός ξανά.
  4. Να πάρει γιατί ένας καλός στόπερ είναι πάντα χρήσιμος και δεν θα είναι και μιας… χρήσης. Υπάρχει η υπάρχουσα έκτακτη ανάγκη ωστόσο μια σοβαρή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να βλέπει και πιο μακριά.

Γιατί να μην πάρει;

  1. Να μην πάρει γιατί ένας παίκτης που είναι ελεύθερος στις 23 Σεπτέμβρη σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ ανέτοιμος και θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα για να είναι σε θέση να αποδώσει κοντά στα στάνταρ του. Με δεδομένο ότι οι αγώνες διακόπτονται λόγω Μουντιάλ αρχές Νοέμβρη το… πουλάκι θα έχει πετάξει.
  2. Να μην πάρει αλλά να δώσει ευκαιρίες στον Ρέτσο που επέστρεψε στην ομάδα και είναι σε πολύ καλή ηλικία και Έλληνας ώστε να γίνει ο επόμενος μεγάλος και βασικός στόπερ του Ολυμπιακού.
  3. Να μην πάρει γιατί το ρόστερ είναι ήδη τεράστιο και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο που σημαίνει ότι αυτομάτως θα πρέπει να… φαγωθεί κάποιος άλλος.
  4. Να μην πάρει γιατί αν αποκτηθεί άλλος θα αποτελέσει και ένα έμμεσο μήνυμα προς τους εναπομείναντες ότι δεν κρίνονται αρκετοί μόνοι τους.
  5. Να μην πάρει γιατί κάποια στιγμή πρέπει να επιβεβαιωθεί ο Ολυμπιακός που επέλεξε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Αν δεν του δοθεί ούτε τώρα ο ρόλος του ηγέτη της άμυνας, πότε θα του δοθεί;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News