ΑΕΚ: Ο Σιντιμπέ μονιμοποιεί την τετράδα στην άμυνα

Eurokinissi

Η ενεργοποίηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στη λίστα των ετοιμοπόλεμων παικτών της ΑΕΚ κάνει συγκεκριμένα τα πράγματα στην άμυνα.

Με αυτή την εξέλιξη τα πράγματα στην ΑΕΚ σταθεροποιούνται. Η τετράδα στα μετόπισθεν θα αποτελεί τη βάση στην ενδεκάδα που θα ξεκινά ο Αλμεϊδα στα επίσημα παιχνίδια της «Ενωσης». Ο Λατινοαμερικάνος τεχνικός θα καθιερώσει τετράδα στην αμυντική γραμμή και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τριάδα μόνο σε ματς ειδικών συνθηκών.

Πιθανότατα ο κόσμος θα έχει απορίες για αυτή την επιλογή. Στην προετοιμασία η ΑΕΚ δούλεψε σταθερά με τριάδα στην άμυνα, αλλά μετά τον αγώνα με τον Βόλο ο σχηματισμός άλλαξε σε τετράδα. Ο Αλμεϊδα το εξήγησε και έγινε απόλυτα κατανοητό.

Η ΑΕΚ με τρεις πίσω ήταν πριν έρθουν οι δύο στόπερ. Ηταν αρχικά μια επιλογή που είχε να κάνει με την ταχύτητα, αλλά και με τις περισσότερες επιλογές που θα υπήρχαν στο κέντρο με παίκτες με καλή τεχνική.
Πλέον με τετράδα στην άμυνα η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει με διαφορετικό τρόπο στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την είσοδο του Βίντα ουσιαστικά άλλαξε και το σύστημα και η ΑΕΚ παίζει με δύο φυσικά μπακ.

Ο Σιντιμπέ είναι ένα τέτοιο μπακ και μάλιστα υψηλής ποιότητας που δεν μπορεί και δεν πρέπει να θυσιαστεί σε τριάδα. Οι τέσσερις στα μετόπισθεν δίνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ο Αλμεϊδα θα προχωρήσει με αυτή τη διάταξη για να εξασφαλίσει την άμυνά του, αλλά μια κλασσικη ανάπτυξη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει ποτέ. Ανάλογα με τον αγώνα, τον αντίπαλο και τις συνθήκες κάθε σύστημα και διάταξη αλλάζουν και προσαρμόζονται.

Για αρχή όμως η ΑΕΚ με τετράδα στη άμυνα. Κλασσική συνταγή επιτυχίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News