ΠΑΟΚ: Όταν ο Ζοσέ Μπότο έπεισε τον Κάλεντ Νάραϊ να προπονείται με τη Φορτούνα

EUROKINISSI

Η μεταγραφή του Κάλεντ Νάραϊ στον ΠΑΟΚ πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί. Το όνομα του Γερμανού ακραίου ήταν από τα πρώτα που έριξε στο τραπέζι ο Ζοσέ Μπότο, και… δεν κουνήθηκε από εκεί

Ο Ζοσέ Μπότο είχε βάλει στο στόχαστρο τον Κάλεντ Νάραϊ από τις αρχές του 2022, όταν και άρχισε να ετοιμάζεται για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Και η στρατηγική που είχε στο μυαλό του ήταν συγκεκριμένη.

Η ηλικία που τον εμπόδιζε να πάει στην Μπουντεσλίγκα

Ο Κάλεντ Νάραϊ είχε ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ, και όταν ο Ζοσέ Μπότο τον πλησίασε μέσω του ατζέντη του για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του, του είχε κάνει εντύπωση πως δεν είχε προκύψει κάποια άλλη ομάδα να τον «ενοχλήσει». Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε κάνει μια πρόβλεψη που βγήκε αληθινή. Αυτή είχε να κάνει με τον δισταγμό των ομάδων της Μπουντεσλίγκα να ασχοληθούν με τον Νάραϊ λόγω της ηλικίας του.

Ο Γερμανός έκλεινε το καλοκαίρι τα 28 του και η πλειοψηφία των ομάδων της πρώτης κατηγορίας δεν μπαίνουν στη διαδικασία να προχωρήσουν σε αγορά ποδοσφαιριστή αυτής της ηλικίας σε αυτή τη θέση. Ο ΠΑΟΚ όμως έψαχνε μια τέτοια περίπτωση, και ο Νάραϊ «ψήθηκε» από την πρώτη στιγμή.

Η κρίσιμη στιγμή της μεταγραφής

Λίγες ημέρες μετά τον πρώτο άκαρπο γύρο συζητήσεων ανάμεσα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και τον ΠΑΟΚ, η είδηση για την αποχώρηση του Νάραϊ από την προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στη μέση, σήμανε συναγερμό. Ήταν τέτοια η υφή του προβλήματος, που δεν άργησε να συζητιέται το αν όντως υπάρχει πρόβλημα ή αν ο Νάραϊ μπήκε σε μια διαδικασία άσκησης πίεσης προς την Φορτούνα για τη μεταγραφή. Ποιο ήταν το πρόβλημα; Το γεγονός πως στη Φορτούνα πήγαν να  «χρεώσουν» την τότε συμπεριφορά στον ΠΑΟΚ. Ήταν το διάστημα που τα πάντα πάγωσαν, με τον Ζοσέ Μπότο να εξηγεί στην πλευρά Νάραϊ πως τέτοια τεχνάσματα δεν βοηθούν.

Ο Νάραϊ επέστρεψε στις προπονήσεις, πήρε μέρος στα φιλικά και μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων, καθώς η Φορτούνα δεν έκανε πίσω, ο Γερμανός έγινε παίκτης του ΠΑΟΚ. Ακόμα και τώρα, οι ιθύνοντες της Φορτούνα αναπολούν τον Νάραϊ, καθώς υπήρξε στιγμή που πίστεψαν πως τελικά θα τον κρατήσουν. Ο τεχνικός διευθυντής της Φορτούνα, Κρίστιαν Βέμπερ, πρόσφατα δήλωσε πως η αντικατάσταση του Νάραϊ με βάση όλα όσα είχε προσφέρει την επόμενη χρονιά, ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News