Μουντιάλ 2022: Είναι... γεγονός! Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα σηκώσει επιτέλους το τρόπαιο

AMNA/EPA

Σύμφωνα με αλγόριθμο που είχε προβλέψει την κατάκτηση των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων από Γερμανία και Γαλλία, η Αργεντινή θα είναι η φετινή νικήτρια στο Κατάρ. Μάλιστα, στον τελικό, η ομάδα που θα νικήσει η παρέα του Λιονέλ Μέσι, θα είναι η Αγγλία.

Σύμφωνα με τον αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει o χρηματιστής Γιοακίμ Κλέμεν, της Stockbroker Liberum Capital που εδρεύει στο Λονδίνο, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα είναι η μεγάλη νικήτρια στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διεξάγεται 20 Νοεμβρίου με 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Κατάρ.

Μάλιστα, στον τελικό, θα αναμετρηθεί με την Αγγλία, όπως αναφέρει. Ποιος θα του έλεγε του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ότι η ομάδα του θα φτάσει σε έναν ακόμα τελικό, μετά από αυτόν του EURO, όπου ηττήθηκε από την Ιταλία. Και μάλιστα, μετά το φιάσκο του Nations League και τον υποβιβασμό των «Τριών Λιονταριών» στη δεύτερη κατηγορία της διογάνωσης!

Όπως υποστηρίζει, ο Κλέμεν, μέχρι στιγμής έχει 2Χ2 στις προβλέψεις του, από τις οποίες είχε προκύψει ότι η Γερμανία θα ήταν η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2014 και η Γαλλία στο τελευταίο Μουντιάλ το 2018. Με αυτόν τον τρόπο, ισχυροποίησε την επιθυμία και την πίστη των Αργεντινών -και όχι μόνο- φιλάθλων να δουν επιτέλους τον Λιονέλ Μέσι να κατακτά το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, μετά την επιτυχία της «αλμπισελέστε» στο Copa America τον περασμένο Ιούλιο μέσα στο «Μαρακανά» κόντρα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μοντέλο πρόβλεψης του Κλέμεν περιλαμβάνει την τρέχουσα δυναμική της ομάδας καθώς και κοινωνικοοικονομικές μεταβλητές όπως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τον πληθυσμό και τη θερμοκρασία της χώρας. Αυτοί οι παράγοντες λέγεται ότι επηρεάζουν την απόδοση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και ο Κλέμεν έχει «πέσει» μέσα ήδη δύο φορές.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι οι προβλέψεις του επηρεάζονται από τον παράγοντα της τύχης και έχει μία εκδοχή σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά:

«Εργάζομαι στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για περισσότερα από 20 χρόνια και αν έχω τελειοποιήσει ένα πράγμα, είναι πώς να βρίσκω δικαιολογίες για λανθασμένες προβλέψεις. Αν έχω δίκιο, είναι επιδεξιότητα και αν κάνω λάθος, φταίει κάποιος άλλος».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News