Γιώργος Χελάκης: Ο Πογιέτ αντιμέτωπος με... χρόνιες παθογένειες της εθνικής ομάδας!

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη δύσκολη αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας ο Γκουστάβο Πογιέτ στην εθνική ομάδα, προσπαθώντας να βρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που του άφησαν κληρονομιά οι προκάτοχοί του. Στη SportDay που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί ίσως πουν ότι από τη στιγμή που επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου στην δεύτερη κατηγορία του Nations League δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο μεγάλος στόχος της Εθνικής ομάδας είναι η επιστροφή στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μπροστά μας το Euro του 2024. Για να βρεθούμε εκεί χρειάζεται συνεχής βελτίωση. Το παιχνίδι κόντρα στην Κύπρο στη Λάρνακα αντί για μπροστά, μας πήγε πίσω.

Έδειξε ότι εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα και μάλιστα μεγάλα σε όλες μας τις γραμμές. Χωρίς περιστροφές παραδέχθηκε ότι η εθνική μας έκανε ένα κακό παιχνίδι ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκουστάβο Πογιέτ. Από δω και πέρα το θέμα είναι πώς θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.

Πως αντί να κάνουμε ένα βήμα πίσω όπως έγινε το βράδυ του Σαββάτου, θα κάνουμε πολλά βήματα μπροστά ώστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στα προκριματικά του Euro.

Οι απουσίες που είχαμε μπορεί σε ένα βαθμό να εξηγούν την κακή εμφάνιση της ομάδας αλλά κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο ότι το σύνολο των διεθνών θα είναι διαθέσιμοι σε κάθε παιχνίδι. Μεσολαβούν, όπως μεσολάβησαν ήδη, τιμωρίες και τραυματισμοί.

Κατά συνέπεια αντί να στεκόμαστε στις απουσίες οφείλουμε να δούμε με ποιους τρόπους θα βελτιωθεί η ομάδα και θα παρουσιάζει ολοένα και καλύτερο πρόσωπο αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία.

Δύο πράγματα προβληματίζουν ιδιαίτερα κόντρα στην Κύπρο. Η ευάλωτη άμυνα που οι Κύπριοι κατόρθωσαν να την εξουδερώσουν με μπαλιές στην πλάτη της αμυντικής τετράδας και η αδυναμία διάσπασης της κλειστής άμυνας. Με άλλα λόγια εμφανίστηκαν προβλήματα που τα ξέραμε την άγονη περίοδο το 2014-2021.

Είναι άδικο η κακή εμφάνιση να φορτωθεί στον Γκουστάβο Πογιέτ. Από την άλλη πλευρά, είναι δικό του θέμα, δική του δουλειά να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να λύσει προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Εκείνα δηλαδή που άφησαν άλυτα μια σειρά προκάτοχοι του…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News