ΑΕΚ: Για τον Μελισσανίδη η «Αγιά Σοφιά» είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό γήπεδο!

Sportday.gr

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη η υλοποίηση του ονείρου που λέγεται «Αγιά Σοφιά» και επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πάντα πολύ πιο σημαντική από τις μεταγραφές ή τις κατακτήσεις τίτλων. Ήταν το μέλλον της ΑΕΚ και η δική του υστεροφημία, η δική του κληρονομιά!

Η ΑΕΚ μπαίνει στο «ναό» της και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, δίχως τη συμβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες η ΑΕΚ έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα. Και τα τέσσερα έχουν δίπλα τους την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι ο εμβληματικός πρόεδρος της νέας εποχής για την Ενωση. Είναι εκείνος που την οδήγησε στην αναγέννηση και μάλιστα δύο φορές. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Με πολλές επιτυχίες και πολλά λάθη. Κι όμως τώρα φτάνει σε κάτι που είναι πιο μεγάλο από όλα τα πρωταθλήματα.

Είναι το νέο γήπεδο. Και αυτό το γήπεδο είναι το όνειρο του. Που σε λίγες μέρες ανοίγει τις πύλες του και γίνεται πραγματικότητα. Είναι κάτι παραπάνω από ένα γήπεδο. Είναι η δικαίωση. Η εκπλήρωση του τελευταίου μεγάλου, τεράστιου στόχου. Είναι η επιστροφή στο σπίτι.

Ο Μελισσανίδης δεν ήθελε να φτιάξει ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο

Και δεν είναι ένα απλό γήπεδο. Ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Έχει τα πάντα. Συνδυάζει τα πάντα. Για τον πρόεδρο της ΑΕΚ είναι αυτό που είχε σημασία. Να μην είναι απλά ένα γήπεδο. Στάδιο όπως το μεγάλο, αλλά άχαρο ΟΑΚΑ.

Από την πρώτη στιγμή με την δημιουργία της μακέτας όλοι κατάλαβαν ότι ο Μελισσανίδης ήθελε άμεσα την σύνδεση με το παρελθόν, με τις ρίζες της ομάδας. Αυτό ήθελε να φαίνεται και να διαιωνίζεται.

Κάθε σπιθαμή του γηπέδου είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της ομάδας. Οι μνήμες ζωντανεύουν. Η Ιστορία είναι εδώ. Μια ομάδα, μια ιστορία. Ένα ζωντανό μουσείο και παράλληλα φρούριο, κάστρο. Είναι όλα, σχεδόν όλα δικές του ιδέες. Η σύνδεση με τον μικρασιατικό ελληνισμό βγαίνει μέσα από αυτό το γήπεδο.

Δεν είναι απλά λίγο γρασίδι, δυο τέρματα, μια μπάλα και μερικές χιλιάδες καθίσματα. Αυτό το έχουν όλες οι ομάδες. Το είχε όνειρο, γίνεται αληθινό. Είναι η παρακαταθήκη του, είναι κληρονομιά που αφήνει στην ΑΕΚ. Πιο μεγάλο, πιο δυνατό από όλους τους τίτλους του κόσμου. Τουλάχιστον για τον ίδιο.

Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ που δεν πήγε όπως ήθελε και το «επί των ημερών του…»

Η ομάδα έχει πια το δικό της σπίτι. Δίνει τέλος στην περιπλάνηση. Γίνεται πιο δυνατή από ποτέ. Την κάνει σύγχρονη και πανίσχυρη. Γίνεται σημείο αναφοράς. Όλη η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη μπορεί να μιλά και πάλι για το γήπεδο της ΑΕΚ και την ίδια την ΑΕΚ.

Εκεί θα γίνει ακόμα και ευρωπαϊκός τελικός και αυτό που τον γεμίζει περηφάνια. Οι δυσκολίες πολλές, αλλά τις ξεπέρασε. Μπορεί αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια να μην πήγαν όλα όπως θα ήθελε, αλλά το γήπεδο ήταν κάτι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο σπουδαίο. Είναι η αρχή και το τέλος μιας μεγάλης προεδρίας που τον κατατάσσει στο πάνθεον της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι κάτι για το οποίο θα μνημονεύεται για πάντα. Θα είναι «επί των ημερών του…»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News