ΕΠΟ: Με παρέμβαση Μαρινάκη δεν πέρασε το σκάνδαλο Φιλιππούση

EUROKINISSI

Ο Τάκης Μπαλτάκος επιχείρησε να ορίσει σκανδαλωδώς… από το παράθυρο Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ τον Ιάκωβο Φιλιππούση, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης του χάλασε τα σχέδια. Νέα απίθανα σκηνικά στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας!

Κάθε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και… μία οσμή σκανδάλου! Κάθε συνεδρίαση του οργάνου που υποτίθεται ότι έπρεπε να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου και μια προσπάθεια… βολέματος και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Και κάθε φορά που συνεδριάζουν ο Τάκης Μπαλτάκος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό απ’ όλους τους Έλληνες φιλάθλους (και όχι μόνο τους φίλους του Ολυμπιακού) πόσο σημαντική είναι η εκπροσώπηση της Super League από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο συγκεκριμένο όργανο. Κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης.

UEFA και FIFA ζητούν διεθνή διαγωνισμό για τον Εκτελεστικό Διευθυντή, ο Μπαλτάκος αποφάσισε… ορισμό!

Στα θέμα της ημερήσιας διάταξης φιγουράριζε θέμα με τίτλο «Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΠΟ». Ποιος ορισμός όμως; Η UEFA και η FIFA έκαναν ρητή αναφορά σε διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης. Από που προέκυψε ο όρος «ορισμός»;

Η απάντηση είναι προφανής. Επρόκειτο για άλλη μια… έμπνευση του Τάκη Μπαλτάκου, άλλη μια προσπάθεια καταστρατήγησης ακόμη και εντολών των προϊστάμενων φορέων της Ομοσπονδίας στην απόπειρα ελέγχου και διάβρωσης κάθε θέσης και κάθε… καρέκλας στο Πάρκο Γουδή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχεδίαζε να διορίσει με το «έτσι θέλω» Εκτελεστικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας, τον Ιάκωβο Φιλιππούση (με το γνωστό… ιστορικό) παραβιάζοντας όλες τις οδηγίες που είχαν δοθεί από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ωστόσο, για άλλη μια φορά ο Τάκης Μπαλτάκος υπολόγιζε χωρίς τον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Μαρινάκης: «Αν δεν γίνει διεθνής διαγωνισμός θα πρόκειται για άλλο ένα πραξικόπημα στην ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League ζήτησε το λόγο στην έναρξη της συνεδρίασης και με ξεκάθαρη τοποθέτησή του κάλεσε τον Τάκη Μπαλτάκο να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από την ημερήσια διάταξη και να εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες UEFA και FIFA.

«Κύριε Πρόεδρε, το θέμα 5 της Ημερήσιας Διάταξης έχει ονομαστεί «Ορισμός Εκτελεστικού Διευθυντή». Όπως αντιλαμβάνεστε από τον τίτλο του θέματος και μόνο, καμία περιγραφή δεν υπάρχει για το αν το συμβούλιο θα κληθεί να επιλέξει σήμερα τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ ή αν θα γίνει συζήτηση για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στελεχωθεί η συγκεκριμένη θέση την οποία η Ολιστική Μελέτη προβλέπει ως κομβικής σημασίας για την λειτουργία της ΕΠΟ – και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου – όπως ο απαιτούμενος και επιβεβλημένος διεθνής διαγωνισμός για την θέση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη που συνέχισε λέγοντας:

«Αν πρόκειται απλώς να τοποθετηθεί σήμερα ένας Εκτελεστικός Διευθυντής , χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς να δούμε ένα βιογραφικό, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση και αξιολόγηση υποψηφίων , κόντρα σε όσα είπατε την προηγούμενη φορά για τυπικά προσόντα και διεθνή διαγωνισμό, αν με λίγα λόγια τον έχετε επιλέξει και καλούμαστε απλώς σαν μαριονέτες σε αυτό το συμβούλιο, τότε ξεκαθαρίζω ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πραξικόπημα εντός των κόλπων της Ομοσπονδίας και το λόγο πλέον θα έχει η Δικαιοσύνη»…

Ανεβάζοντας, μάλιστα, τους τόνους ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν κατηγορηματικός για τη διαδικασία που επιβάλλεται να ακολουθηθεί για την πλήρωση της θέσης του Εκτελεστικού Διευθυντή:

«Σας υπενθυμίζω ότι η δεσμευτική οδηγία των FIFA και UEFA από την 22η Φεβρουαρίου 2022 τονίζει ξεκάθαρα ότι για τις τρείς θέσεις που έχουν κομβική σημασία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή του CEO, του Αναπληρωτή του και του Τεχνικού Διευθυντή, πρέπει να γίνει μια διεθνής διαδικασία ανοιχτή σε υποψηφιότητες .

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τους φακέλους που θα υποβληθούν θα πρέπει να καταλήξει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ στις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που με τη σειρά του θα πρέπει αυτός να προτείνει προς την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία και ως συλλογικό όργανο θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση, ενδεχομένως αξιολογώντας και η ίδια τους επικρατέστερους υποψηφίους.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία προφανώς δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ολιστικής Μελέτης, δεν θα έχει σχέση με τα όσα έχουν ήδη υποδείξει και απαιτήσει οι υπερεθνικές Ομοσπονδίες και θα αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ποδόσφαιρο, δείγμα της αδιαφορίας της ΕΠΟ όχι μόνο για το μέλλον του Ποδοσφαίρου στη χώρα αλλά και για τον σεβασμό των όσων η FIFA και η UEFA θέτουν ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιλογή προσώπων με κρίσιμο ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της ΕΠΟ».

Όπως γίνεται αντιληπτό, κατόπιν της τοποθέτησης του προέδρου της Super League (και θεσμικού εκπροσώπου της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας στην Εκτελεστική Επιτροπή), ο Τάκης Μπαλτάκος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, να ενημερώσει σχετικά FIFA και UEFA και να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση την Πέμπτη.

Ελλάς και ΕΠΟ το μεγαλείο σου, κεφάλαιο… 1.526! Και έπεται συνέχεια!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News