Λουίς Φίγκο: Σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα μηδενικής βαρύτητας

Ο Λουίς Φίγκο μπήκε στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το γκολ που πέτυχε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη διάρκεια πτήσης

Στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες μπήκε ο Λουίς Φίγκο για το γκολ που πέτυχε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη διάρκεια πτήσης στα 20.230 πόδια.

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα μηδενικής βαρύτητας. Σε αυτόν πήραν μέρος ο Φίγκο και επτά παίκτες από της Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Το ματς έγινε στις 20 Αυγούστου 2022 και για τις ανάγκες του το εσωτερικό ενός αεροσκάφους είχε μετατραπεί σε γήπεδο 75 τετραγωνικών μέτρων. Η Team Red με τον Φίγκο στη σύνθεσή της αντιμετώπισε την Team Yellow. Ο Φίγκο σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι και η ομάδα του νίκησε με 2-1.

Ο Φίγκο είπε για την εμπειρία που έζησε: «Το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα όρια και ενώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχω παίξει σε γήπεδα όπου η ηλεκτρική ατμόσφαιρα πυροδοτεί συναισθήματα που διασχίζουν πολιτισμούς και εθνικότητες. Αυτή ήταν ακριβώς η ίδια εμπειρία που είχα παίζοντας αυτό όμορφο παιχνίδι στα 20.000 πόδια πάνω από το έδαφος με μια ομάδα ατρόμητων φανατικών του ποδοσφαίρου»

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News