Ολυμπιακός: Η τρέλα του Μίτσελ για τις ακαδημίες και το... κόλπο με τη β' ομάδα!

Sportday.gr

Ο Μίτσελ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών του Ολυμπιακού που θα «μετακομίσουν» στη β’ ομάδα, αλλά βρήκε τρόπο να τους παρακολουθεί όλους και να τους έχει στην… τσίτα!

Με τους διεθνείς του Ολυμπιακού να επιστρέφουν στις προπονήσεις κουβαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα στις αποσκευές τους (με τελευταίο αυτό του Χάμες Ροντρίγκες) ο Μίτσελ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις για το ρόστερ με το οποίο θα εκκινήσει το μαραθώνιο των 42 ημερών που περιμένει τους πρωταθλητές μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει από το πρώτο λεπτό της επιστροφής του στον Πειραιά ότι οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας θα διεξάγονται με την παρουσία 24 παικτών, πλην των τερματοφυλάκων.

Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές (ακόμη και στους πιο μικρούς σε ηλικία παίκτες της β’ ομάδας) είναι ότι ουδείς έχει εδραιωμένη θέση στην πρώτη ομάδα, αν δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες του τεχνικού επιτελείου και των φίλων του Ολυμπιακού. Κι ότι η πόρτα των «24» θα είναι ανοιχτή για όλους.

Η πρώτη απόφαση του Μίτσελ για τη β’ ομάδα… έστειλε μήνυμα σε όλους τους παίκτες

Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι το οπλοστάσιο του Ολυμπιακού έχει γεμίσει με «βαριά χαρτιά» και τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Μίτσελ ανέκαθεν ήταν προπονητής που ενδιαφερόταν πολύ για τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών και την προώθηση νέων παιδιών. Το θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού οργανισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας (όταν ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει τη λειτουργία ενός τμήματος elite), o Iσπανός τεχνικός έκανε ο ίδιος μία προπόνηση την εβδομάδα στους παίκτες για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξή τους.

Ποια ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις του Μίτσελ στο ξεκίνημα της δεύτερης παρουσίας του στους πρωταθλητές. Σε συνεννόηση με το νέο προπονητή της β’ ομάδας, Γιαννάκη Οκκά, ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε από τον Κύπριο τεχνικό να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις α’ και β’ ομάδας την ίδια ώρα και σε διπλανά γήπεδα, έτσι ώστε όποτε το κρίνει ο ίδιος να «ανεβάζει» παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ισπανός όχι μόνο διευκολύνει τη δική του προσπάθεια αξιολόγησης όλου του ρόστερ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά στέλνει και ένα σαφές μήνυμα εγρήγορσης προς τους ποδοσφαιριστές, ότι άπαντες πρέπει να παλέψουν σκληρά είτε για να διατηρήσουν, είτε για να αποκτήσουν θέση στους «24» βασικούς του!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News