Χιμνάσια Λα Πλάτα - Μπόκα Τζούνιορς: «Ντου», δακρυγόνα, ένας νεκρός

Επεισόδια στην Αργεντινή στο Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς. Ένας οπαδός έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο.
Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε μετά από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και της αστυνομίας στον αγώνα Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα της Αργεντινής.
Ο αγώνας διεκόπη στο 9ο λεπτό από τον διαιτητή Ερνάν Μαστράντζελο εν μέσω σοβαρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο που οδήγησαν την αστυνομία να ρίξει δακρυγόνα, με τον επικεφαλής αξιωματικό να επικαλείται έλλειψη ασφάλειας για να ελέγξει την κατάσταση.
Hace falta aclarar que el partido entre Gimnasia (LP) y Boca JUNIORS se jugó en el estadio Juan Carmelo Zerillo, ubicado en el Bosque de la Ciudad de La Plata, y no en Indonesia.
“Para los que no entendieron nada” 👇 pic.twitter.com/KAmttOcvsy— fabio rosales (@fabiorosales2) October 7, 2022
Σύμφωνα με τις αρχές, οπαδοί της τοπικής ομάδας, Χιμνάσια, έκαναν «ντου» προσπαθώντας να μπουν στο γήπεδο το οποίο ήταν ήδη κατάμεστο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να αναγκάσει τους οπαδούς να υποχωρήσουν.
Y el Presidente de Gimnasia HDP !! Por qué no abrían las puertas!! https://t.co/BnIA27fgk5
— MASTERALEX (@ascoalasgayinas) October 7, 2022
«Δυστυχώς, υπάρχει ένας νεκρός», είπε ο Σέρτζιο Μπέρνι, υπουργός Ασφαλείας για την επαρχία του Μπουένος Άιρες. «Πέθανε από καρδιακό πρόβλημα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». Ο Μπέρνι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε το άτομο.
Lo de hoy en Argentina en el Boca vs Gimnasia es de miedo, coraje, impotencia y tristeza , lo de Indonesia en días pasados, no se puede permitir eso en ningún deporte, acá lo vivimos en Querétaro, veremos qué reacción tiene FIFA. pic.twitter.com/jTnbG35nv2
— Reportes Gaco (@GacoReportes) October 7, 2022
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής με ανάρτηση στο twitter καταδίκασε τα επεισόδια: «Η AFA αποκηρύσσει κατηγορηματικά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην περιοχή του σταδίου Gimnasia και εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να εργάζεται για την εξάλειψη αυτού του είδους περιστατικών που αμαυρώνουν την πνεύμα του ποδοσφαίρου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Η αλλαγή του Ποντένσε και η πρώτη κουβέντα για την αγορά
- Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από καρδιάς: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις μου»
- Λεβαδειακός-ΟΦΗ 0-1: Στον τελικό οι αλύγιστοι Κρητικοί των 10 παικτών!
- Παπαδόπουλος: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για γκολ - Καλή επιτυχία στον ΟΦΗ στον τελικό»
- Κόντης: «Αξίζαμε την πρόκριση - Θα δώσουμε τα πάντα στον τελικό για να σηκώσουμε την κούπα»
