Χιμνάσια Λα Πλάτα - Μπόκα Τζούνιορς: «Ντου», δακρυγόνα, ένας νεκρός

Twitter (@gon_marce)

Επεισόδια στην Αργεντινή στο Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς. Ένας οπαδός έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε μετά από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και της αστυνομίας στον αγώνα Χιμνάσια Λα Πλάτα – Μπόκα Τζούνιορς για το πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Ο αγώνας διεκόπη στο 9ο λεπτό από τον διαιτητή Ερνάν Μαστράντζελο εν μέσω σοβαρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο που οδήγησαν την αστυνομία να ρίξει δακρυγόνα, με τον επικεφαλής αξιωματικό να επικαλείται έλλειψη ασφάλειας για να ελέγξει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις αρχές, οπαδοί της τοπικής ομάδας, Χιμνάσια, έκαναν «ντου» προσπαθώντας να μπουν στο γήπεδο το οποίο ήταν ήδη κατάμεστο. Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να αναγκάσει τους οπαδούς να υποχωρήσουν.

«Δυστυχώς, υπάρχει ένας νεκρός», είπε ο Σέρτζιο Μπέρνι, υπουργός Ασφαλείας για την επαρχία του Μπουένος Άιρες. «Πέθανε από καρδιακό πρόβλημα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». Ο Μπέρνι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες πέθανε το άτομο.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής με ανάρτηση στο twitter καταδίκασε τα επεισόδια: «Η AFA αποκηρύσσει κατηγορηματικά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην περιοχή του σταδίου Gimnasia και εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να εργάζεται για την εξάλειψη αυτού του είδους περιστατικών που αμαυρώνουν την πνεύμα του ποδοσφαίρου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News