ΠΑΟΚ: Ο Κωνσταντέλιας θέλει να γίνει ο Λύρατζης του 2022

EUROKINSSI

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έγραψε, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, τη δεύτερη μεγαλύτερη χρονικά συμμετοχή του, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και μέσω αυτής, προσπάθησε να γεμίσει το μάτι του Ραζβάν Λουτσέσκου

Κατα σύμπτωση, η μεγαλύτερη χρονιά συμμετοχή που έχει γράψει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, είναι και πάλι με τον Αστέρα Τρίπολης, στην τελευταία αναμέτρηση των πλέι οφ της σεζόν 2020-21.  Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός είναι ενεργή συμμετοχή από τη στιγμή που πέρασε στην αναμέτρηση, και ήταν μέλος της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ που μετέτρεψε το 0-2 του Αστέρα, σε 2-2, κερδίζοντας το πέναλτι με το οποίο μειώθηκε το σκορ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας θα ήθελε πολύ να γίνει ο Λευτέρης Λύρατζης της σεζον 2022-23. Πέρυσι, ο Καβαλιώτης ακραίος μπακ, πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, και σταδιακά άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το κοινό σημείο Λύρατζη – Κωνσταντέλια

Πριν από σχεδόν ένα μήνα, ο βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μακεδονία» είχε αναφερθεί στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από τις ακαδημίες, και είχε πει: «Οι ακαδημίες δουλεύουν μεθοδικά και τα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα έχουν προοπτικές γρήγορης ανέλιξης. Δεν είναι μόνον ο Κουλιεράκης, που επωμίστηκε από την αρχή της σεζόν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Σημαντικό ρόλο στην ομάδα παίζουν κι άλλα παιδιά, όπως ο Λύρατζης. Εξαιρετική περίπτωση είναι και ο Κωνσταντέλιας, που έχει τα φόντα να προβιβαστεί και να γίνει πρωταγωνιστής στην πρώτη ομάδα.

Πρόκειται για ένα παιδί με τρομερή ποιότητα, έναν μοντέρνο παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, πλην αυτής του σέντερ φορ. Έχει τεράστιες δυνατότητες. Δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει πολύ ψηλά και θα αποτελέσει στόχο μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Στον ΠΑΟΚ δείχνουμε εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και αυτή η νοοτροπία μου αρέσει πολύ».

Λύρατζης και Κωνσταντέλιας έχαιραν της εκτίμησης του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για τον πρώτο, η αφορμή παρουσία του στο αρχικό σχήμα ήταν ν αγωνιστική εικόνα του Λούκας Τέιλορ. Για τον Κωνσταντέλια, τα σκαμπανεβάσματα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και η αγωνιστική εικόνα του Ντίεγκο Μπίσεσβαρ, ίσως γίνουν η δική του ευκαιρία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News