Ολυμπιακός: Ανδρέας Ντόι, η πιο ωραία «τρέλα» του Μίτσελ

Ανδρέας Ντόι
eurokinissi

Ο Ανδρέας Ντόι καθιερώνεται από τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό και σε μια ρευστή στο ξεκίνημα σεζόν δείχνει ότι μπορεί να γίνει μια σταθερά για το μέλλον.

Όταν ο Μίτσελ έπαιρνε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το σημαντικό εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ για τη Super League τον Ανδρέα Ντόι, αρκετοί πίστευαν ότι ήταν μία από τις γνωστές… τρέλες επιλογών του Ισπανού προπονητή.

Όταν την επομένη το συνέχισε βάζοντάς τον και στην 11άδα και μάλιστα σε θέση στόπερ (σ.σ.: η βασική του θέση με τη β’ ομάδα του Ολυμπιακού ήταν αμυντικός μέσος) σ’ ένα ματς που ο νεαρός έβαλε αυτογκόλ και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, έγιναν περισσότεροι εκείνοι που χαρακτήριζαν… τρέλα του Μίτσελ την επιλογή Ντόι. Συμπλήρωναν μάλιστα ότι τον… έκαψε τον παίκτη που τον έριξε στα βαθιά και ύστερα τον αντικατέστησε στο ημίχρονο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ωστόσο, όπως έδειξε η συνέχεια, δεν βλέπει ως τρέλα την επιλογή Ντόι. Ούτε μέσα του… έκαψε τον παίκτη λόγω του αυτογκόλ στην Κρήτη σε μια συμμετοχή που ο μικρός ήταν όντως θετικός αλλά άτυχος στη φάση του αυτογκόλ.

Σ’ ένα ακόμα ματς – φωτιά, με την Καραμπάγκ στο Μπακού, ο Μίτσελ έβαλε βασικό ξανά τον Ντόι και ο Ολυμπιακός κράτησε ένα από τα σπάνια φετινά μηδέν του. Το ίδιο συνέβη και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα. Και ήρθε και το ματς με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία που είχε μεν πικρό φινάλε αλλά η εικόνα του Ντόι ήταν ξανά γλυκιά και πολλά υποσχόμενη.

Μέχρι στιγμής ο Μίτσελ έχει δώσει στον διεθνή με την Αλβανία παίκτη δύο συμμετοχές βασικού στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στην Ευρώπη. Η επιλογή του προπονητή να σταθεί ονομαστικά και στον Ντόι στις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με τη Φράιμπουργκ φανερώνει αφενός ότι ικανοποιήθηκε πολύ και αφετέρου ότι θα συνεχίσει να δίνει χρόνο.

Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τον Ολυμπιακό που όλα είναι ρευστά και ο προπονητής ψάχνεται, ο Ντόι δείχνει πως μπορεί ν’ αποτελέσει μια σταθερά για τον Ολυμπιακό της επόμενης μέρας και χαρακτηρίζεται εύλογα η πιο γλυκιά… τρέλα, απ’ αυτές που συνηθίζει, ο Μίτσελ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News