Παναθηναϊκός: Όταν η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών γινόταν με... τρένο για Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Η απόβαση των «πρασίνων» στον Βόλο μας οδηγεί 40 χρόνια πίσω. Στο τρένο για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Ραντεβού για… μπύρα και αναχώρηση για το γήπεδο έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ετοιμάζονται για μία εκστρατεία, που όμοιά της δεν υπάρχει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μιλάμε, βέβαια, για ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικής ομάδας στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη. Ούτε, βέβαια, για τους τελικούς κυπέλλου με τα μοιρασμένα εισιτήρια και συνεπώς τις μεγάλες εκδρομές από τον Άρη, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Ούτε, βέβαια, για μπαράζ, καθώς κι εκεί καταγράφηκαν σημαντικές μετακινήσεις. Αρκεί η αναφορά στο κομβόι των 60 πούλμαν που ναύλωσε ο Πανιώνιος για το μπαράζ με τον ΠΑΣ στη Λάρισα. Σε ροή… πρωταθλήματος, η απόβαση των «πρασίνων» στον Βόλο μας οδηγεί 40 χρόνια πίσω. Στο τρένο για τη νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Ηρακλή σε ένα ματς που θα καθόριζε τον τίτλο. Η ΠΑΕ, μέσω της ΠΑΛΕΦΙΠ έκλεισε ένα ολόκληρο τρένο και πήραν τον δρόμο για τη Θεσσαλονίκη 1.500 άτομα. Ανάμεσά τους και λίγοι οπαδοί άλλων αθηναϊκών ομάδων. Η εποχή ευνοούσε τη συνύπαρξη, καθώς μετά από την επίλυση των διαφορών στα γήπεδα, το βράδυ συναντιόντουσαν στην Obre, στην Crazy, στη Rainbow. Εκείνο το τρένο ήταν τότε η μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών σε ματς πρωταθλήματος.

Ακολούθησαν άλλες, που την ξεπέρασαν. Αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία για εκτός έδρας ματς! Αρκεί, βέβαια, να μη συμβούν στον Βόλο, όσα συνέβησαν τότε στον Βαρδάρη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News