ΠΑΟΚ: «Για κακούργημα παραπέμπεται ο Γιώργος Σαββίδης», η ανακοίνωση της ΕΕΑ

EUROKINISSI

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού γνωστοποίησε και επίσημα την κλήση που απέστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Σαββίδη και ξεκαθαρίζει τους λόγους που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη κίνηση.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΑ γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους έγινε η κλήση, για την οποία καταγράφηκε η έντονη δυσφορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης. Η ΕΕΑ αναφέρει:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε κλήση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στον Γεώργιο Σαββίδη για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 1 εδ. β και 2 του ν. 2725/1999 («περί κωλυμάτων») σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 1 εδ. α, 3, 7 και 14 του ν. 4809/2021, αναφορικά με το υπ. αριθμ. 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οι:

1) Γεώργιος Σαββίδης του Ιωάννη

2) Νίκος Σαββίδης του Ιωάννη

για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, σε απόπειρα τελεσθείσα με βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής, καθώς και με βία και απειλή βλάβης της επιχείρησης και του επαγγέλματος του παθόντος κατ’ επάγγελμα.

Σύμφωνα με το προαναφερθέν άρθρο 3, παρ. 1 εδ. β του ν. 2725/1999, ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα. Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης».

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ έχει να κάνει με το νομικό κομμάτι της υπόθεσης, με τους ασπρόμαυρους να ισχυρίζονται πως η υπόθεση δεν μπορεί να σχετιστεί με την ΠΑΕ και πως αυτή αφορά ένα προσωπικό ζήτημα του Γιώργου Σαββίδη που έχει πάρει τη νομική οδό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News