Ρωσία: Μπορεί η απάντηση σε FIFA, UEFA να είναι η ένταξη στην ασιατική συνομοσπονδία

ΑΠΕ

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας εξετάζει την ένταξη της στην ασιατική συνομοσπονδία. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της RFS, Αλεξάντερ Ντιούκοφ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, τέθηκαν σε αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση που τελείται υπό την αιγίδα τους, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Κατά συνέπεια, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, τέθηκε εκτός Μουντιάλ 2022, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στα γήπεδα του Κατάρ.

Αντιμετωπίζοντας αυτό το δεδομένο και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ρωσικός Τύπος η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (RFS), θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής συνομοσπονδίας, προκειμένου να «εγκαταλείψει» την UEFA και να ενταχθεί στην ασιατική Συνομοσπονδία (AFC).

«Πριν από λίγους μήνες, είπα ότι η σκέψη για την Ασία ήταν πρόωρη, αλλά τώρα είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εξετάσουμε», δήλωσε σχετικά, ο πρόεδρος της RFS, Αλεξάντερ Ντιούκοφ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα με εκπροσώπους από την Ασία γιατί υπάρχει η UEFA, μας θεωρεί μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Ντιούκοφ. «Θα ήταν παράλογο εκ μέρους μας να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις πίσω από την πλάτη τους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News