Μουντιάλ 2022: «Ντου» στο Πορτογαλία - Ουρουγουάη έκανε ο ανάπηρος που... περπάτησε στη Βραζιλία

ΑΠΕ

Ποιος είναι ο Ιταλός… Superman που εισβάλει στους αγωνιστικούς χώρους στα Μουντιάλ. Ο Ιταλός ακτιβιστής και τα μηνύματά του.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο μπορεί να λέει ο Ιταλός ακτιβιστής που εισέβαλε στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη σε ένδειξη σεβασμού στις γυναίκες του Ιράν και υπέρ της Ουκρανίας σύμφωνα με τα μηνύματα που έφερε το μπλουζάκι του. Superman που είχε πάνω της μηνύματα υπέρ της Ουκρανίας και των Ιρανών γυναικών. Φορούσε φανέλα Superman και εισέβαλε με σημαία του ουρανίου τόξου στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόκειται για τον Μάριο Φέρι, ο οποίος έχει ιστορικό στα ποδοσφαιρικά «ντου». Είναι αυτός που το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας μας είχε απασχολήσει για τον ίδιο λόγο. Τότε είχε εισβάλει στο γήπεδο στη διάρκεια της αναμέτρηση Βάλγιο – ΗΠΑ στην Arena Fonte Nova. Μάλιστα ήταν ο… ανάπηρος που περπάτησε. Συγκεκριμένα, προσποιούμενο άτομο ΑΜΕΑ, καθόταν σε αμαξίδιο και ξαφνικά άρχισε να τρέχει. Φορούσε και τότε μπλούζα superman που έφερε τα μηνύματα: «σώστε τα παιδιά στις φαβέλες» και «Ο Τσίρο ζει». Ο Τσίρο ήταν Ιταλός οπαδός που είχε σκοτωθεί στον τελικό του Coppa Italia εκείνης της χρονιάς.

Είχε εμφανιστεί και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010 και συγκεκριμένα στον ημιτελικό ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News