Ολυμπιακός Μουντιάλ 2022: Πόσα χρήματα παίρνει κάθε παίκτης

Ινμπεόμ Χουάνγκ

Ινμπεόμ, Ουΐ Τζο, Σισέ και Κούντε θα φέρνουν χρήματα στο ταμείο του Ολυμπιακού για κάθε μέρα που απουσιάζουν και βρίσκονται με τις εθνικές τους στο Μουντιάλ, δείτε πόσα προβλέπονται για κάθε μέρα.

Οι Ινμπεόμ Χουάνγκ και Ουΐ Τζο με τη Νότια Κορέα. Ο Παπέ Σισέ με τη Σενεγάλη και ο Πιερ Κούντε με το Καμερούν. Αυτοί είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούν (και) τον Ολυμπιακό στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 αλλά προφανώς πρωτίστως τις πατρίδες τους.

Είναι παίκτες που, όπως όλοι και ανάλογα με το τι κάνουν στη διοργάνωση, μπορούν να αυξήσουν τη χρηματιστηριακή τους αξία. Παράλληλα κάθε σύλλογος όπως εν προκειμένω ο Ολυμπιακός, στερούνται των υπηρεσιών των διεθνών τους σε τέτοιες διοργανώσεις. Γι’ αυτό και προβλέπεται αποζημίωση από τη FIFA.

Πόσα θα δώσει η FIFA στις ομάδες για κάθε μέρα απουσίας των παικτών σε όλους τους συλλόγους; Η αποζημίωση είναι 10 χιλιάδες δολλάρια τη μέρα για κάθε παίκτη και μετράει από τις προπονήσεις και την έναρξη προετοιμασίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και σήμερα (30/11) ο Ολυμπιακός για τους τέσσερις μουντιαλικούς θα πρέπει να λάβει 680 χιλιάδες. Και όσο περνούν οι μέρες το ποσό ανεβαίνει κατά 40 χιλιάδες δολλάρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News