Μάρκο Λιβάγια: Ο λόγος που έχασε το ψυχικό του δέσιμο με την ΑΕΚ ονομάζεται... Καρέρα!

AMNA/EPA

Ο Μάρκο Λιβάγια πρωταγωνιστεί με την εθνική Κροατίας στο Μουντιάλ του Κατάρ και κάνει τους φίλους της ΑΕΚ να αναπολούν τις μέρες που φορούσε τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Γιατί, όμως, έφυγε τόσο… ξενερωμένος ο Κροάτης από την Ελλάδα;

Παρακολουθώντας την πορεία του Μάρκο Λιβάγια στα γήπεδα του Κατάρ με την εθνική Κροατίας και το σημαντικό ρόλο που ο ίδιος διαδραματίζει στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας της χώρας του να διακριθεί και σε αυτό το Μουντιάλ, οι φίλοι της ΑΕΚ αναπολούν τις όμορφες στιγμές που έζησαν όσο εκείνος φορούσε τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας τους.

Είναι ένας από τους λίγους ξένους ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και η φυγή του στεναχώρησε πάρα πολύ κόσμο που υποστηρίζει την Ένωση. Ακόμα περισσότερο επειδή ο ίδιος ο Κροάτης επιθετικός το επιζητούσε, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ προσπαθούσε επί έναν ολόκληρο χρόνο να τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ο Λιβάγια ήταν για καιρό ευτυχισμένος στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2018, μέχρι την περίοδο που ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Ιταλό τεχνικό Μάσιμο Καρέρα. Δεν συμφώνησαν ποτέ οι δυο τους στο πως ο Κροάτης θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μέσα στο γήπεδο και τον ενοχλούσε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στις συνομιλίες που είχε με τον προπονητή, εκείνος έδειχνε αδιαφορία για τα θέλω του και επέμενε να γίνεται το δικό του χωρίς να σηκώνει πολλή συζήτηση. Ο Λιβάγια είχε μάθει αλλιώς…

Ειδικά στις κατά καιρούς συνεργασίες του με τον Μανόλο Χιμένεθ, αισθανόταν ότι δουλεύει για έναν προπονητή που τον εκτιμούσε και τον σεβόταν πολύ. Ο οποίος άκουγε τη γνώμη του και συζητούσε μαζί του για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την αξιοποίησή του. Ο Λιβάγια ήθελε να είναι χαρούμενος με το παιχνίδι και όχι να καταναγκάζεται σε ρόλους που δεν του ταίριαζαν ή δεν του άρεσαν και με τον Ισπανό είχε αυτή τη συνεννόηση που χρειαζόταν ως ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και άνθρωπος.

Επί των ημέρών του Καρέρα, αυτό άλλαξε δραματικά και ο Μάρκο είχε σβήσει πλέον την επιθυμία του να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Είχε χάσει τη χαρά του παιχνιδιού και τον ενοχλούσε επίσης το γεγονός ότι δεν έβλεπε και από την πλευρά της διοίκησης μία προσπάθεια να αλλάξει αυτό. Έτσι, ακόμα και όταν ο Χιμένεθ επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2021 αντικαθιστώντας τον Καρέρα, ήταν πλέον αδύνατον να τον πείσει να συνεχίσει στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός το προσπάθησε μη γνωρίζοντας καν αν θα παραμείνει ο ίδιος!

Έτσι, λοιπόν, ράγισε το γυαλί και αυτή είναι η εξήγηση που Λιβάγια επέμεινε στην αποχώρησή του για να επιστρέψει στην Κροατία. Άλλωστε, κάποια στιγμή μετά το φευγιό του από την Ελλάδα, το είπε και από μόνος του δηλώνοντας σε Μέσο της πατρίδας του: «είχα κάποιες διαφωνίες με τον προηγούμενο προπονητή στην ΑΕΚ και δεν ήθελα πια να ανανεώσω το συμβόλαιό μου». Λίγα λόγια που όμως είπαν όλη την (δική του) αλήθεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News