Μουντιάλ 2022: Η FIFA... θυμήθηκε να πάρει επίσημη θέση για το πολυσυζητημένο γκολ της Ιαπωνίας

AMNA

Το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας στην αναμέτρηση με την Ισπανία έχει γίνει ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης του Μουντιάλ. Και η FIFA θυμήθηκε… επιτέλους να πάρει επίσημη θέση είκοσι ολόκληρες ώρες μετά το τέλος του αγώνα!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Μπορεί μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Ιαπωνίας – Ισπανίας που έστειλε την Ιαπωνία στους 16 και τη Γερμανία σπίτι της να είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου εικόνες που είτε επιβεβαίωναν είτε ακύρωναν το δεύτερο γκολ των «Σαμουράι», όμως η FIFA δεν είχε δείξει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο στην τηλεοπτική μετάδοση για το πως ο VAR κατοχύρωσε το γκολ του Άο Τανάκα.

Ο επίσημος λογαριασμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο Twitter ανέβασε (μετά από σχεδόν 20 ώρες από τη λήξη του αγώνα) ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο αναφέρεται πως ο VAR της αναμέτρησης συμβουλεύτηκε την κάμερα του goal-line technology και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μετρήσει το 2-1 υπέρ της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, ο επίσημος λογαριασμός της FIFA ανέβασε και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται σαν να… απαντά στους επικριτές του συγκεκριμένου γκολ παραθέτοντας τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες γωνίες λήψης μπορούν να ξεγελάσουν τους τηλεθεατές.

Ακόμη, όμως, τα ερωτήματα για τη συνολική στάση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας συνεχίζουν να υφίστανται. Έπρεπε να περάσουν 24 ώρες για να μας δείξουν ένα συγκεκριμένο ριπλέι;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News