ΑΕΚ Μεταγραφές: Τι ψάχνει η «Ένωση» στην αγορά για τα αριστερά της άμυνας

EUROKINISSI

Ο τραυματισμός του Μοχαμάντι καθιστά άμεση την αναγκαιότητα απόκτησης αριστερού αμυντικού με τον Αλμέιδα να ψάχνει παίκτη που θα έρθει για βασικός μπακ.

Μία αναποδιά είναι αρκετά εύκολο να φέρει τα πάνω-κάτω σε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό. Και τώρα που γνωρίζουμε ότι ο Μίλαντ Μοχαμάντι θα μείνει εκτός δράσης για αρκετό καιρό, είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ πρέπει να μελετήσει ενδελεχώς τις επιλογές της για το αριστερό άκρο της άμυνας της.

Υπάρχει η λύση του Χατζισαφί, υπάρχει και αυτή του Σιντιμπέ, ο οποίος έχει παίξει περίπου 90 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του σε αυτή τη θέση. Αρκούν όμως αυτοί;

Ο χρόνος που ο Ιρανός μπακ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να καθοριστεί. Το γεγονός όμως ότι μπαίνει στο χειρουργείο για επέμβαση μετά από μυϊκό τραυματισμό συνεπάγεται ότι εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο θεραπευτικής αγωγής χωρίς νυστέρι.

Τούτο μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και ότι μετά την επέμβαση θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος μέχρι να επιστρέψει. Μεγάλο διάστημα στο οποίο θα πρέπει να παραμείνει χωρίς προπονήσεις και ακολούθως η αποθεραπεία και η επανένταξη. Ίσως να πάρει και μήνες…

H AEK δεν απέκτησε τον Σιντιμπέ για να τον βάζει αριστερά

Η ΑΕΚ δεν απέκτησε το Σιντιμπέ για να τον βάζει αριστερά. Επίσης ο Χατζισαφί παρέμεινε στην ομάδα για να είναι ο δεύτερος και με τη λογική ότι μπορεί να προσφέρει σε περισσότερους ρόλους στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Ουδείς εκ των δύο μπορεί να λογίζεται ως η πρώτη λύση με συνέχεια και συνέπεια. Εδώ, καλά-καλά, αυτό δεν ίσχυε ούτε για τον Μοχαμάντι καθώς προτού ακόμα τραυματιστεί γνωρίζαμε ότι η ομάδα είχε στο μυαλό της να αποκτήσει αριστερό μπακ. Αν όχι τώρα,τότε το επόμενο καλοκαίρι.

Πρέπει να θεωρείται λοιπόν αν όχι δεδομένο τότε πολύ κοντά σε αυτό, ότι ο Αλμέιδα θα αναζητήσει ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ίσως και να το έχει κάνει ήδη…

Η ΑΕΚ ούτως ή άλλως ήταν σε διαδικασία ψαξίματος γι’ αυτή τη θέση, οπότε υπάρχουν επιλογές τις οποίες έχουν παρακολουθήσει τόσο προπονητής όσο και οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Δεν θα είναι σίγουρα μία εύκολη περίπτωση καθώς η ΑΕΚ θα ψάξει για παίκτη ποιοτικό, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να «κουμπώσει» αρμονικά στο σχέδιο του Αργεντινού κόουτς και που θα έρθει για να είναι βασικός, ακόμα κι όταν ο Μοχαμάντι επιστρέψει στα γήπεδα. Άρα η αναζήτησή της θα επικεντρωθεί σε ποδοσφαιριστές που παίζουν ήδη σε ομάδες, με αγωνιστικό ρυθμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το σύνηθες είναι να πηγαίνεις σε αγορά ή έστω σε δανεισμό που θα προβλέπει εφικτή οψιόν αγοράς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News