ΑΕΚ: Ο συμβιβασμός του Μάνταλου στο νέο ρόλο του και η ηρεμία στην ψυχή του

EUROKINISSI

Ο Πέτρος Μάνταλος πρωταγωνιστεί σε ένα ιδιαίτερο έργο… αυτοκάθαρσης στην ΑΕΚ το οποίο «σκηνοθετεί» ο ίδιος με τη βοήθεια του Ματίας Αλμέιδα.

  • Όταν ο Πέτρος Μάνταλος, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό για τα playoffs ο οποίος ήταν και ο τελευταίος της χρονιάς, τοποθετήθηκε δημόσια λέγοντας ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του και πως «θα μιλήσω με πράξεις, όχι με λόγια», άπαντες πίστεψαν ότι έχει πάρει την απόφαση να φύγει από την ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν συνέβη και υπάρχει εξήγηση.
  • Πρώτα από όλα δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά είχε στο μυαλό του ο τέως αρχηγός της ομάδας, καθώς πέρα από μία αινιγματική δήλωση, δεν προχώρησε ποτέ σε περαιτέρω εξηγήσεις.
  • Όλα όσα είχε στο μυαλό του και σκεφτόταν να πει, τα συζήτησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά το ραντεβού με τον οποίο επισημοποιήθηκε η παραμονή του στην ομάδα. Προφανώς και είχε τεθεί θέμα φυγής καθώς η σχετική επίσημη ενημέρωση κατέστησε σαφές ότι δεν φεύγει. Άρα αυτό το σενάριο είχε δόση αλήθειας.
  • Μπορεί βέβαια στη σκέψη και στην ψυχή του να μην είχε φτάσει τόσο μακριά, όσο το να κάνει αυτό ακριβώς που ακολούθησε, δηλαδή να αφήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τους επόμενους δίχως καν να επιθυμεί να είναι μέλος της πεντάδας που θα έχει τη δυνατότητα να το φορέσει μέσα στη σεζόν.
  • Ακόμα κι αυτό αν ήταν, συνιστούσε μία πράξη συμβολική αλλά και με ουσία, μία κίνηση που απέδειξε ότι αισθανόταν πως όλο αυτό που είχε δημιουργηθεί γύρω του, ήταν ένα βάρος για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα.
  • Σήμερα ο Μάνταλος μπορεί να μην είναι πια βασικός στην ΑΕΚ όμως απολαμβάνει την ηρεμία που του παρέχει η νέα τάξη πραγμάτων αλλά και αυτό που ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του. Είναι πολύ πιο ήρεμος γιατί ουδείς πλέον εκτοξεύει τα βέλη του αποκλειστικά σε εκείνον κι απολαμβάνει το παιχνίδι περισσότερο από πριν, όσο χρειάζεται να παίζει.
  • Προσαρμόζεται σε ένα νέο ρόλο που, όπως και να το κάνουμε, ήταν απαραίτητο να του ανατεθεί. Είναι ένας παίκτης του βασικού rotation και προσφέρει οπότε του ζητείται.
  • Αυτή η επιλογή που πάρθηκε σε συνδυασμό με το τακτικό πλάνο του Ματίας Αλμέιδα στο οποίο δεν θα μπορούσε πια να είναι μόνιμα βασικός, συνιστά και την αυτοκάθαρσή του.
  • Είναι απαλλαγμένος από άγχος, έχει έναν απλοποιημένο ρόλο στην ομάδα αλλά παραμένει εξίσου σημαντικός στα αποδυτήρια και ξέρει ότι ο προπονητής τον υπολογίζει για πολύ συγκεκριμένα πράγματα.
  • Αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, πρέπει να βγει μπροστά και να βοηθήσει περισσότερο την ΑΕΚ εν μέσω πολλών προβλημάτων. Θα πάρει θέση βασικού σε αρκετά ματς από εδώ και πέρα αλλά χωρίς να νιώθει αυτόν τον καταναγκασμό που σε μεγάλο βαθμό του είχε δημιουργήσει το ίδιο το club παρουσιάζοντας τον ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News