Μουντιάλ 2022: FIFA vs Κατάρ για τη μπίρα κι ο θάνατος... που είναι μέρος της ζωής

ΑΠΕ

Οι νομικές διαφωνίες μεταξύ FIFA και Κατάρ, η Budweiser που αξιώνει αποζημίωση, κι ο νεκρός καθώς… «ο θάνατος είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής είτε είναι στη δουλειά, είτε στον ύπνο σου».

Η FIFA φέρεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια σειρά νομικών διαφωνιών με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου κυρίως λόγω των χορηγών με πρώτη και καλύτερη τη Budweiser, η οποία σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail ζητά αποζημίωση μετά την απαγόρευση του αλκοόλ την τελευταία στιγμή, εν μέσω άλλων προβλημάτων με επίσημους προμηθευτές

Η σχέση της FIFA με τις αρχές του Κατάρ πιστεύεται ότι δεν βρίσκεται σε καλό σημείο. Προφανώς έχουν προκύψει συμβατικά ζητήματα και η FIFA φέρεται να έστειλε μια σειρά από νομικές επιστολές στην Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ και αναμένει επίσημες απαντήσεις.

Οι νομικές επιστολές θεωρείται ότι σχετίζονται με συμβατικά ζητήματα που έχουν προκύψει πριν και κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο επίσημος προμηθευτής μπίρας της FIFA, Budweiser, αξιώνει αποζημίωση αφού η Ανώτατη Επιτροπή απέσυρε την πώληση αλκοόλ από τα γήπεδα 48 ώρες πριν από τον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ Κατάρ και Εκουαδόρ. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα προς επίλυση που αφορούν άλλους προμηθευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ένταση μεταξύ της FIFA και της Ανώτατης Επιτροπής ήταν εμφανής την Πέμπτη στις αντικρουόμενες θέσεις για τον θάνατο ενός μετανάστη εργάτη κατά τη διάρκεια των αγώνων στη φάση των ομίλων, όπως αποκάλυψε το The Athletic. Ο μετανάστης από τις Φιλιππίνες είχε αναλάβει την επιδιόρθωση στα φώτα του πάρκινγκ του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας ως προπονητικό κέντρο, ωστόσο είχε μια άσχημη πτώση και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι.

Η FIFA πήρε την εξής θέση: «Εάν η έρευνα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, η εταιρεία θα υπόκειται σε νομικές ενέργειες και αυστηρές οικονομικές κυρώσεις. Το ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων μειώνεται σταθερά στο Κατάρ αφότου εισήχθησαν αυστηρά πρότυπα υγείας και ασφάλειας και εντατικοποιήθηκε η επιβολή». Εξέφρασε «βαθιά λύπη γι’ αυτή την τραγωδία» και πρόσφερε «συλλυπητήρια και σκέψεις στην οικογένεια των εργαζομένων».

Όμως η Ανώτατη Επιτροπή υποστήριξε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε ακίνητο εκτός της δικαιοδοσίας της και έριξε το… μπαλάκι στην κυβέρνηση του Κατάρ. Ο Nasser Al Khater, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη Ντόχα, έκανε μάλιστα ένα απίθανο σχόλιο. Είπε ότι «ο θάνατος είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, είτε είναι στη δουλειά, είτε στον ύπνο σου. Βρισκόμαστε στη μέση ενός Μουντιάλ. Και έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα;».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News