Μουντιάλ: Κατάρ τέλος και ο Ινφαντίνο βλέπει... Ελλάδα

ΑΠΕ

«Πήγα Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτο», λέει ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και εν όψει του Μουντιάλ 2030 προσθέτει: «Γιατί όχι ξανά στη Μέση Ανατολή;»

Το Κατάρ τελείωσε και ο Τζιάνι Ινφαντίνο καλοβλέπει το ενδεχόμενο να ξαναπάει σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Η σκέψη αφορά το Μουντιάλ του 2030 και το ενδεχόμενο να το συνδιοργανώσουν Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτος.

Ο πρόεδρος της FIFA, το βλέπει θετικά: «Επισκέφθηκα τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες, που είναι θαυμάσιες. Η απόφαση για το Μουντιάλ του 2030 θα ληφθεί στη Σύνοδο της FIFA το 2024.
Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Ως πρόεδρος της FIFA, ελπίζω πως θα προκύψουν πολλές υποψηφιότητες. Όσο πιο πολλές υποψηφιότητες, τόσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός.
Το γεγονός αυτός θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο, και θα ωθήσει κάθε υποψηφιότητα στο να πράξει το καλύτερο. Για το εάν θα γίνει ξανά στη Μέση Ανατολή το Μουντιάλ; Γιατί όχι».

Όσον αφορά το Κατάρ, τόνισε: «Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν πολύ επιτυχημένο και οι φίλαθλοι απόλαυσαν την ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν εδώ και να επισκεφθούν και άλλα μέρη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News