Παρίσι 2024: Ολυμπιακοί αγώνες για γεμάτο πορτοφόλι;

paris 2024 official website

Οι τιμές των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου 2024 δείχνουν ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν ένα λαϊκό πάρτι.

Ο τιμοκατάλογος για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου 2024 αποτελεί αντικείμενο κριτικής στα κοινωνικά δίκτυα. Οι διοργανωτές κατηγορούνται για τις υψηλές τιμές που έχουν ανακοινωθεί και αρκετούς να θεωρούν πολυτέλεια την αγορά εισιτηρίων.

Βλέποντας κανείς τον τιμοκατάλογο των θέσεων διαπιστώνει ότι τον περασμένο Ιούλιο, ανακοινώθηκαν θέσεις των 24 ευρώ σε όλα τα αθλήματα. Το 50% των εισιτηρίων κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ για το «ευρύ κοινό» και κάτω από 100 ευρώ για τους τελικούς. Αλλά ανάλογα με τα αθλήματα και τα μέρη, απέχουμε πολύ από ένα Παρίσι 2024 προσβάσιμο σε όλους.

Οι θέσεις στα 24 ευρώ όντως εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα αθλήματα, εκτός από το τένις, με τα λιγότερο καλά εισιτήρια στα 30 ευρώ. Δεν είναι απαραίτητα ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων σε αυτήν την τιμή που είναι ανησυχητικός, αλλά περισσότερο οι εκδηλώσεις τις οποίες αφορούν. Με αυτά τα χρήματα είναι αδύνατο να πάτε να δείτε έναν τελικό στίβου, έναν προημιτελικό χάντμπολ ή ακόμα και έναν ημιτελικό πυγμαχίας.

Οι τιμές αυξάνονται πολύ όσο προχωρούν οι αγώνες. Μιλάμε για 45 ευρώ το πιο φτηνό εισιτήριο στους προημιτελικούς του μπάντμιντον, 50 ευρώ για ημιτελικό κανόε ή τελικό πάλης και 80 ευρώ για ημιτελικό καταδύσεων 10 μέτρων. Στα λιγότερο προσιτά αθλήματα, μπορούμε να αναφέρουμε το μπάσκετ όπου κανένας αγώνας δεν είναι προσβάσιμος με λιγότερο από 70 ευρώ ή στον στίβος με τους βασικούς τελικούς από 85 ευρώ.

Αν πάμε στις καλύτερες θέσεις τα πράγματα ξεφεύγουν. Πάμε στα 690 ευρώ για τον τελικό των 100 μέτρων, στα 90 ευρώ για παράδειγμα για τα ρεπεσάζ κωπηλασίας. Η κριτική στα κοινωνικά δίκτυα δεν έχει τελειωμό και οι περισσότεροι επισημαίνουν ότι η οργανωτική επιτροπή του Παρισιού 2024, «δεν θέλει ένα λαϊκό πάρτι».

Με πληροφορίες από Le Parisien.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News