Κώστας Γουλής: Οι υπερβάσεις για τον Αντούνα, δείχνουν την... κάψα του Παναθηναϊκού για τίτλο

Twitter

Ο Κώστας Γουλής εξηγεί το βαθύτερο νόημα που έχει για τον Παναθηναϊκό ο χειρισμός στην υπόθεση Αντούνα και πώς οι «πράσινοι» ξαναφτιάχνουν το όνομά τους στη διεθνή μεταγραφική αγορά. Διαβάστε στη SportDay σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Δεν είναι πολύ μακριά η εποχή που το μπάτζετ του Παναθηναϊκού έφτανε μετά… βίας τα 3,5 εκατ. ευρώ με την εφορία. Οσα δηλαδή αρνήθηκε προ λίγων ημερών η Κρουζ Αζούλ στην πρώτη προσέγγιση των «πρασίνων» για την αγορά του Ούριελ Αντούνα. Κι όμως! Εκείνη η περίοδος μοιάζει πια μ’ ένα πολύ μακρινό, κακό όνειρο για τον Παναθηναϊκό.

Όχι όμως και… ξεχασμένο, διότι το «τριφύλλι» έπαθε κι έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο, μέχρι να επανέλθει στο σημερινό καθεστώς της οικονομικής κανονικότητας. Πάντα το παρελθόν του είναι εκεί για να διδάσκει τι θα πρέπει να αποφεύγει στο μέλλον…

Ο μηδενισμός του χρέους, η αγωνιστική επιστροφή του Παναθηναϊκού σ’ όλα τα επίπεδα, αλλά και η πολύ πιο σοφή διαχείριση των πολύ περισσοτέρων χρημάτων που υπάρχουν πλέον προς διάθεση, έχουν δώσει μία διαφορετική δυναμική σ’ όλο τον οργανισμό του «τριφυλλιού», που είναι σε θέση να παίξει στα ίσια (και) στο οικονομικό επίπεδο τον ανταγωνισμό του.

Με μεταγραφές παικτών όπως ο διεθνής (και μουντιαλικός) Μεξικανός εξτρέμ, που μπορούν να κάνουν τη… διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να ισχυροποιήσουν τη θέση και το ρόστερ του Παναθηναϊκού στη μάχη με τους υπόλοιπους μεγάλους, η οποία είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, εύκολες οι εποχές για τέτοιου είδους επενδύσεις plus 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όμως οι οικονομικές υπερβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, μαζί με όσες έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στις μεταγραφές των Σπόραρ (3,5 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ένα εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο στον Σλοβένο φορ), Μπερνάρντ (1,7 εκατ. και 2,5 εκατ. ευρώ συμβόλαιο στη διετία), Βέρμπιτς (πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ συνολικές αποδοχές ως το 2025) και Μάγκνουσον (πάνω από 2 εκατ. ευρώ στην τριετία), δείχνουν σε μεγάλο βαθμό και την «κάψα» που υπάρχει απ’ την πλευρά της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού, αλλά και σ’ όλο το «τριφύλλι», προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ομάδα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να προσπαθήσει να φτάσει με καλύτερες πιθανότητες στους δύο εγχώριους τίτλους.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκό επιτυγχάνει και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Καθαρίζει, με τέτοιου είδους κινήσεις, το όνομά του στην ποδοσφαιρική αγορά, έπειτα από μία μακρά περίοδο, όπου είχε μπει στον… Τειρεσία των ομάδων και των ατζέντηδων ανά τον κόσμο…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News