Γιώργος Χελάκης: Τώρα θα δούμε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη η ΑΕΚ...

Eurokinissi

Ο Γιώργος Χελάκης πιστεύει ότι τώρα, που κάθε νίκη μετράει, θα μας δοθεί η δυνατότητα να μετρήσουμε την ΑΕΚ στο πραγματικό ύψος της. Διαβάστε στη SportDay σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Eίναι άλλο πράγμα να κάνεις καλές εμφανίσεις, να παίζεις όμορφο ποδόσφαιρο γενικά κι αόριστα, άλλο πράγμα να το κάνεις αυτό όταν έχουν… σφίξει τα γάλατα κι ο στόχος σου είναι μόνο η νίκη. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που αλλάζουν αγωνιστική συμπεριφορά όταν απέναντί τους στέκει ένα τεράστιο «πρέπει». Σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ.

Δεν την έφεραν εκεί μόνο οι δικές της καλές εμφανίσεις κι οι νίκες. Την έφεραν και τα διαδοχικά στραβοπατήματα του Παναθηναϊκού. Τώρα τον έχει πια σε απόσταση βολής και δεν της επιτρέπονται αποτυχίες. Λογαριάζεται ως διεκδικητής του τίτλου κι ορισμένοι μάλιστα έφτασαν να τη θεωρούν πρώτο φαβορί. Κατά συνέπεια κόντρα στα Γιάννινα εκτός έδρας δεν υπάρχει περιθώριο γι’ απώλεια βαθμών.

Η ομάδα του Αλμέιδα πάει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου με μία σειρά από τρανταχτές απουσίες. Τ ο σαρωτικό πέρασμά της απ’ τον Βόλο δίνει την εντύπωση ότι θα περάσει κι απ’ το «Ζωσιμάδες». Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΣ δεν θα παίξει όπως ο Βόλος, δηλαδή ανοιχτά στη λογική τού «όσα μας βάλουν κι όσα τους βάλουμε». Θα παίξει μαζεμένος πίσω για να μη δεχτεί γκολ και μετά θα παίξει για να το βάλει.

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με πολλούς παίκτες της να σκοράρουν και τον Ολλανδό Φαν Βέερτ σε περίοδο εκτελεστικού οίστρου. Είναι σίγουρο ότι απ’ την αρχή θα βγει μπροστά με στόχο το γρήγορο γκολ. Τα Γιάννινα είναι ομάδα εκπαιδευμένη να μένει πίσω για να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό είναι δύσκολο να επαναληφθούν στο «Ζωσιμάδες». Στο εξής το άγχος για την κατάκτηση της κορυφής θα συνοδεύει τις προσπάθειες των παικτών του Αλμέιδα.

Τώρα, που κάθε νίκη μετράει, θα μας δοθεί η δυνατότητα να μετρήσουμε την ΑΕΚ στο πραγματικό ύψος της. Οι απουσίες της είναι σημαντικές. Αλλο τόσο σημαντικές είναι κι αυτές του Παναθηναϊκού, που βρίσκει τρόπους να τις καμουφλάρει. Εδώ θα φανεί αν η ΑΕΚ έχει το μέταλλο να μπει γερά και να αντέξει στον σκληρό ανταγωνισμό. Στην Ελλάδα είναι αρκετός ο καιρός που καλές ομάδες δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό, στις υψηλές απαιτήσεις κι αποτυγχάνουν. Ηρθε η ώρα να μας δείξει η ΑΕΚ από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News