ΡΑΧΜΑΝ ΜΠΑΜΠΑ: Η Τσέλσι άλλαξε στάση, ο ΠΑΟΚ καιροφυλακτεί

Ο ΠΑΟΚ έχει άλλη μια ανοικτή υπόθεση για το άκρο της άμυνας εκεί που τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα

Αν υπάρχει μια θέση στην οποία η μεταγραφική ονοματολογία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αυτή αφορά το αριστερό μπακ. Από τον Ράφα Σοάρες και τον Πέδρο Ρεμπότσο, μέχρι τον Γιάν Μπορίλ, το πάνω μέρος της λίστας του Δικεφάλου του βορρά βγήκε… σχεδόν όλο στην επιφάνεια. Εκεί, υπήρχε πάντα το όνομα του Ράχμαν Μπάμπα, αλλά μέχρι τώρα, υπήρχε μια υποσημείωση.

Αυτή δεν ήταν άλλη από το θολό τοπίο που επικρατούσε στην Τσέλσι για το μέλλον του Γκανέζου ακραίου. Η έναρξη των προπονήσεων των πρωταθλητών Ευρώπη, χωρίς τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Euro 2020, άνοιξε χώρο για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους Λονδρέζους και επέστρεψαν από δανεισμό. Ουσιαστικά, αυτές οι προπονήσεις και τα φιλικά, ήταν τα… trials για τους περισσότερους εξ’ αυτών, που γνώριζαν οτι απλά εξαντλούν τις ελάχιστες πιθανότητες παραμονής στο ρόστερ της Τσέλσι, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να βάλουν το όνομά τους σε μπλοκάκια ομάδων που αναζητούν παίκτες στη θέση τους.

Στον ΠΑΟΚ γνώριζαν πως πιθανότητες επανένταξης του Μπάμπα στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ θα υπήρχαν μόνο να φτάναμε στα μέσα Αυγούστου και ο Μπάμπα είχε εξαντλήσει τα περιθώρια εύρεσης μια ομάδας στα τοπ-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως ήταν ο αρχικός του στόχος. Παράλληλα, η Τσέλσι θα έπρεπε και εκείνη να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις της για τον Γκανέζο. Το αν θα πήγαινε σε ακραία σενάρια, όπως το αν τον κρατήσει ή να τον αφήσει ελεύθερο, μέχρι το ενδιάμεσο, που ήταν ο δανεισμός με οψιόν αγοράς (που δεν είχε μπει τον περασμένο Ιανουάριο).

Αυτό που προκύπτει τις τελευταίες ημέρες είναι πως η Τσέλσι είναι διατεθειμένη να συζητήσει με ομάδες το ενδεχόμενο δανεισμού του Μπάμπα, με σημαντική αλλαγή στο στάτους των αποδοχών του αλλά και με οψιόν αγοράς, και ο ΠΑΟΚ έκανε άνοιγμα στους Λοδρέζους για να μάθει για τα δεδομένα. Όλα αυτά, με τον Ράχμαν Μπάμπα να είναι ανοικτός στο να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιο που έχει ο Μπάμπα με την Τσέλσι του αποφέρει 1.800.000 εκ. Ευρώ ετησίως και για να βρεθεί εκ νέου στον Δικέφαλο θα πρέπει όλες οι πλευρές να βρουν την άκρη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News