Ολυμπιακός: Το δύσκολο για τον Πασχαλάκη δεν ήταν τα τετ-α-τετ αλλά...

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Ο Πασχαλάκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ γιατί οι αποκρούσεις του ήταν πιο δύσκολες απ’ όσο φάνηκε.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και τους συμπαίκτες του, όπως ο Ινμπόμ (φωτο), στο φινάλε του πρόσφατου ματς με τον ΟΦΗ. Κι αυτό επειδή αναγνωρίστηκε απ’ όλους η σπουδαία και κομβική συμβολή του στη νίκη και τους 3β. Γιατί δίχως τις δύο απίθανες αποκρούσεις του στο φινάλε του αγώνα και δη το τελευταίο 10λεπτο, ο Ολυμπιακός θα χτυπούσε, ξανά, το κεφάλι του για τη νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας είπε «όχι» σε δύο τετ-α-τετ που πιθανότατα θα σήμαιναν νέα… γκέλα των ερυθρόλευκων αφού ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος. Ο Γκρόνινγκ στο 84′ και ο Μπάκιτς στο 90′ βρέθηκαν απέναντί του αλλά ο Αλέξανδρος πραγματοποίησε ισάριθμες απίθανες αποκρούσεις.

Τα έχει ξανακάνει αλλά…

Γνωρίζοντας κανείς το παρελθόν του Πασχαλάκη ωστόσο καταλαβαίνει ότι δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτές οι επεμβάσεις. Τις έχει στο ρεπερτόριό του. Έχει κάνει πολλές ανάλογες στο παρελθόν. Το πιο δύσκολο για τον Αλέξανδρο και κάθε τερματοφύλακα του Ολυμπιακού είναι άλλο.

Συνήθως οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, ειδικά στις εγχώριες διοργανώσεις, δεν έχουν μεγάλη πίεση. Περνούν τον περισσότερο χρόνο των αγώνων σαν… θεατές. Καλούνται να δείξουν αντανακλαστικά και ικανότητες σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτό ακριβώς είναι το πιο δύσκολο και ήταν το πιο δύσκολο για τον Πασχαλάκη κόντρα στον ΟΦΗ. Με εξαίρεση το γκολ της ομάδας του Ηρακλείου στο α’ ημίχρονο, στο οποίο δεν ήταν δυνατό να αντιδράσει, ο Αλέξανδρος ήταν… θεατής στο ματς. Ενώ λοιπόν ήταν… κρύος κατάφερε να δείξει τόσο μεγάλη ετοιμότητα στα δύο τετ-α-τετ.  Χαρακτηριστικά ήταν και τα στατιστικά του. Είχε 2 αποκρούσεις και 1 πάσα. Τίποτα άλλο.

Τα στατιστικά με Ατρόμητο και Άρη

Συνήθως στα προηγούμενα ματς καλούνταν να συμμετέχει περισσότερο. Π.χ. στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο πέρα από μία απόκρουση είχε δύο κλεψίματα και δύο «καθαρίσματα». Με τον Άρη στο Γ.Καραϊσκάκης είχε μία απόκρουση, ένα κλέψιμο και δύο «καθαρίσματα». Ήταν λοιπόν εμφανώς περισσότερο αναγκασμένος να… συμμετέχει στους αγώνες σε αντίθεση μ’ αυτό που συνέβη κόντρα στον ΟΦΗ που κλήθηκε να βάλει το χέρι του στο φινάλε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News