Ντάνι Άλβες: Ζητάει αποφυλάκιση και ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης, έστω και με βραχιολάκι, επικαλούμενη τις οικογενειακές, κοινωνικές, προσωπικές και επιχειρηματικές του υποχρεώσεις στη Βαρκελώνη.

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες και από τότε βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση χωρίς το δικαίωμα εγγύησης, κατηγορούμενος για βιασμό που διαπράχθηκε στο νυχτερινό κέντρο Sutton στη Βαρκελώνη στις 30 Δεκεμβρίου. Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση έκρινε ότι υπήρχε κίνδυνος φυγής από την πλευρά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή και ότι τα περιουσιακά του στοιχεία του επέτρεπαν να ζει οπουδήποτε στον κόσμο, γι’ αυτό και διέταξε την προφυλάκιση χωρίς εγγύηση.

Η εφημερίδα «La Vanguardia» αναφέρει ότι η υπεράσπιση του 39χρονου παίκτη κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης ζητώντας την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενη τις οικογενειακές, κοινωνικές, προσωπικές και επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Βαρκελώνη. Ο δικηγόρος του παρουσίασε ένα υπόμνημα 24 σελίδων στο οποίο επιχειρεί να πείσει ότι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης δεν θα διαφύγει και θα βρίσκεται στην Ισπανία μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

Η «El Periοdico» αναφέρει ότι το δικαστήριο της Βαρκελώνης θα μπορούσε να επιβάλει μέτρα στον Ντάνι Άλβες, όπως εγγύηση, αφαίρεση του διαβατηρίου του, εμφάνιση στο δικαστήριο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να φορέσειτο «βραχιολάκι» που θα αποτρέπει την απόδρασή του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News