ΑΕΚ: Το δίκαιο έγινε και συμβόλαιο για τον Ρότα

Ο Λάζαρος Ρότα επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2026, καθώς η Ένωση εκτίμησε την προσφορά και την εξέλιξή του. Διαβάστε στη SportDay που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Ύστερα από μία πρώτη, δύσκολη σεζόν με την ΑΕΚ, ο Λάζαρος Ρότα αμφισβητήθηκε πολύ. Ωστόσο με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα, τη δουλειά μαζί του και τη συγκέντρωση στο πλάνο του προπονητή, ο ταχύτατος δεξιός μπακ όχι απλώς εδραίωσε την παραμονή του στην ομάδα, αλλά πήρε και νέο συμβόλαιο, με σημαντικά υψηλότερες αποδοχές.

Η διοίκηση, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, τον αντάμειψε όπως έπρεπε, καθώς ήταν ένας απ’ τους παίκτες με τα χαμηλά συμβόλαια στην ομάδα. Είναι κι αυτή μία κίνηση που περνά το μήνυμα προς όλους, ότι όποιος δουλεύει, προοδεύει, βοηθά την ομάδα όπως πρέπει κι εξελίσσει τον εαυτό του βάσει του ταλέντου του, στο τέλος ανταμείβεται.

Ο Ρότα ήταν και παραμένει στο στόχαστρο της Αντερλεχτ, η οποία τον είχε προσεγγίσει κι εξακολουθεί να τον παρακολουθεί. Πλέον, αν οι Βέλγοι θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, θα πρέπει να δώσουν πολλά περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που θεωρούσαν, πιστεύοντας ότι αν είχαν τον παίκτη στην πλευρά τους, θα μπορούσαν να τον αποσπάσουν πιο εύκολα απ’ την ΑΕΚ.

Ο Λάζαρος Ρότα εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 47 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκοράροντας δύο φορές.

Eπειτα απ’ την υπογραφή του νέου συμβολαίου του, ο διεθνής Ελληνας δεξιός μπακ δήλωσε στο aekfc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέκτεινα το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ. Απ’ την πρώτη ημέρα που ήρθα σε αυτή την ομάδα νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου κι ελπίζω στα χρόνια που έρχονται να πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες και τίτλους».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News