Αντώνης Καρπετόπουλος: Αν διέκοπταν, αντί να αναβάλλουν τη Super League 2, θα ήταν πολύ καλύτερα!

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για την απόφαση της αναβολής του πρωταθλήματος της Super League 2 και σχολιάζει τους λόγους που αν το διέκοπταν οριστικά, θα έκαναν καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χθες η Σουπερλίγκ2 πραγματοποίησε σε χρόνο ρεκόρ την Γενική της Συνέλευση κι αποφάσισε ομόφωνα να σταματήσει το πρωτάθλημά της διαμαρτυρόμενη για το ό,τι ενώ οι ομάδες της περίμεναν ότι θα μοιραστούν 8,1 εκατ ευρώ αρχικά και 5,4 εκατ ευρώ στη συνέχεια, τώρα ανακάλυψαν ότι το συνολικό ποσό που θα πάρουν από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών είναι μόνο 1,7 εκατ ευρώ.

Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι υπάρχει ενότητα κι αγώνας. Το μόνο κακό είναι ότι αποφάσισαν αναβολή κι όχι οριστική ματαίωση του πρωταθλήματος. Το «αναβολή» ακούγεται απειλητικό: σημαίνει ότι το πρωτάθλημα τους, που σύμφωνα με τις εκθέσεις της RADAR είναι «το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη», μπορεί και να ξαναρχίσει. Αν το διέκοπταν θα έκαναν καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο πιστεύω.

Επιχείρημα

Αυτά που συμβαίνουν στην Σουπερλίγκ2 είναι πραγματικά καταπληκτικά: διεκδικούν επιδότηση από τη φορολόγηση των εταιριών στοιχημάτων, όχι μόνο ομάδες που τα παιγνίδια τους δεν μπαίνουν στα κουπόνια (ή βγαίνουν από αυτά την ώρα που διεξάγονται!), αλλά και ομάδες που δεν κατεβαίνουν σε ματς!

Διαμαρτύρονται μάλιστα με το επιχείρημα ότι χάνουν χρήματα που δεν θα βάλουν στο ταμείο τους ενώ τα είχαν προϋπολογίσει – πράγμα που ενώ ακούγεται λογικοφανές, αποτελεί ψέμα τεράστιο. Τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι ομάδες αυτές έπρεπε να αδειοδοτηθούν (δηλαδή να καταθέσουν φακέλους και με τους προϋπολογισμούς των εσόδων τους ώστε να φαίνεται πως θα πληρώσουν τους παίκτες τους) είχαν ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα να τους προκαταβάλει τα χρήματα ή να τους δώσει γραπτώς εγγυήσεις για το πόσα θα είναι αυτά.

Ο Σταϊκούρας είδε το προεδρείο τους, αλλά δεν ενέδωσε στα παρακάλια: στις 5 Αυγούστου έκανε δήλωση πως το θέμα της επιδότησης του επαγγελματικού αθλητισμού θα απασχολήσει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τον Ιανουάριο, όταν θα υπάρχει και σαφής εικόνα για τα φορολογικά έσοδα.

Πως είναι δυνατόν μια εταιρία να ισχυρίζεται πως έχει βάλει στον προϋπολογισμό της έσοδα από επιδοτήσεις, το ύψος των οποίων δεν γνωρίζει, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι τύποι μας δουλεύουν όλους! Ακόμα και ο ισχυρισμός ότι «ο Σταϊκούρας τους είχε τάξει 8,1 εκατ ευρώ» μύθευμα είναι. Την μοιρασιά των χρημάτων την κάνει ο Αυγενάκης και μόνο.

Με αυτόν μπορεί να θυμώσουν όσο θέλουν. Αλλά αν νομίζουν πως αποφασίζει ο Υφυπουργός, χωρίς να ρωτά το Μαξίμου κάνουν λάθος. Η ευθύνη του Αυγενάκη είναι ότι δέχτηκε κάποτε τις εισηγήσεις και τα παρακάλια τους κι έφτιαξε αυτή την «κατηγορία-τερατούργημα» που περιλαμβάνει ένα σωρό ομάδες δήθεν επαγγελματικές. Ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος: να σταματήσει το πρωτάθλημα, να φαλιρίσουν όλοι και να γίνει του χρόνου μια νέα αρχή. Με καμιά δεκαριά αληθινά επαγγελματικές ομάδες, που αν μοιραζόντουσαν 1,7 εκατ ευρώ, θα έκαναν και πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News