Ολυμπιακός: Επιστολή-βόμβα στην UEFA για τη διαιτησία στην Ελλάδα!

Sportday.gr

Με επιστολή του στην UEFA, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για όσα συμβαίνουν με τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ζητά την άμεση παρέμβαση της.

Επιστολή στην UEFA απέστειλε Ολυμπιακός με την οποία ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου για όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα για τον τρόπο επιλογής των διαιτητών για τους σημαντικούς αγώνες.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτες τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, UEFA Chief of Football και τον Ρομπέρτο Ροσέτι, UEFA’s chief refereeing officer.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα to10.gr, επικαλούμενη πηγή από την UEFA, στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι, ενώ παλαιότερα ερχόντουσαν στην Ελλάδα  διαιτητές από τα τοπ πρωταθλήματα, πλέον τα ντέρμπι σφυρίζουν ρέφερι από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεύτερης ή τρίτης ταχύτητας.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται επίσης το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί 31 επικριτικές ανακοινώσεις για τη διαιτησία από ομάδες της SL1 κι άλλες 22 στη SL2 , αριθμός που αντικατοπτρίζει τα πολλά παράπονα που υπάρχουν από αρκετές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός σημειώνει ότι δεν  υπάρχει άλλη χώρα – μέλος της UEFA όπου ο Αρχιδιαιτητής παρενέβη δημοσίως για να δικαιολογήσει ως ορθή μια απόφαση να μην υποδειχθεί πεναλτι εις βάρος μιας ομάδας ομάδας, από τη στιγμή, μάλιστα, που η συγκεκριμένη φάση περιλαμβάνεται ως «κλασική περίπτωση πέναλτι» στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της UEFA!

Αναφέρει δε και ως παράδειγμα τη SL2, όπου από τις αρχές της περιόδου θεωρείται δεδομένο μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν, ότι θα τερματίσουν πρώτες όσες βρίσκονται στον κύκλο συγκεκριμένων ανθρώπων.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν από την UEFA να ορίσει δικό της άνθρωπο ως τοποτηρητή του κ. Μπένετ,  στον οποίο θα αναφέρεται απευθείας και σημειώνει ότι η SL1 είχε παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη λειτουργία της Επαγγελματικής Διαιτησίας στα πρότυπα της Premier League, ωστόσο η ΕΠΟ δεν έλαβε υπόψιν αυτή την πρωτοβουλία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News