ΑΕΚ: Όταν η Ένωση διατράνωνε το 2020 ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μόνο στα γήπεδα!

Πριν από 2,5 χρόνια η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ είχε δικαίωμα, αποφάσισε να μην ασκήσει ένσταση για τα ληγμένα δελτία των παικτών του ΠΑΟΚ, λόγω… διαφορετικότητας όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Τι άλλαξε άραγε και άσκησε ένσταση στο ματς με τον Ατρόμητο για το ύψος των δοκαριών;

Ήταν 16 Ιουλίου του 2020 όταν η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε και δημοσιοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης την απόφασή της να μην καταθέσει ένσταση για ληγμένα δελτία παικτών υγείας 12 παικτών του ΠΑΟΚ στο περιθώριο αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων. Τότε η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» είχε τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η ΠΑΕ είχε εξηγήσει επίσημα το γιατί:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ένστασης, που έχει βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ, εναντίον του κύρους του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ.

Η πρωτοφανής περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής δώδεκα ποδοσφαιριστών του αντιπάλου μας, λόγω μη ανανέωσης των Δελτίων Υγείας (ειδικά αυτήν την εποχή) και η δεδομένη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League, αν προχωρούσαμε σε ένσταση, δεν αλλάζει τα πιστεύω μας.

Ποτέ καμία διαπραγμάτευση, κανένα βαθμολογικό ή οικονομικό όφελος, όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας εκτρέψει από το δρόμο τον οποίο ακολουθούμε απαρέγκλιτα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου.

Ο συγκεκριμένος λόγος ένστασης έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον αξιακό κώδικα της ΑΕΚ!

Η ηθική της ομάδας μας είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά!

Η διαφορετικότητά της υποστηρίζεται με κόστος και με ξεκάθαρες αποφάσεις, που δίνουν προς όλους τις κατάλληλες και τις πλέον αποστομωτικές απαντήσεις.

Η παράδοξη για πολλούς απόφασή μας, που έρχεται κόντρα στα ήθη που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μικρό δικό μας βήμα, θα εξελιχθεί σε άλμα προς τη συνολική αλλαγή κατεύθυνσης του ποδοσφαίρου μας».

Τι άλλαξε άραγε και το απόγευμα της Κυριακής η διοίκηση της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση προκειμένου να πάρει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ατρόμητο λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε με το ύψος των δοκαριών λίγο πριν τη σέντρα ενός αγώνα που τελικά οδηγήθηκε σε ματαίωση και στον… αθλητικό δικαστή;

«Καταθέσαμε ένσταση μέχρι την προβλεπόμενη ώρα έναρξης του αγώνα (σσ. στις 17:30), έγινε μέσω του αρχηγού μας, Σέρχιο Αραούχο. Σημειώσαμε πως ήταν αντικανονικές οι διαστάσεις και στις δύο εστίες από 4 μέχρι και 7 εκατοστά. Κατόπιν της ένστασης, οι διαιτητές μέτρησαν τα δοκάρια και διαπίστωσαν πως έστεκε το επιχείρημά μας. Δόθηκε το εύλογο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο κανονισμός των 30 λεπτών, βγήκαν ξανά οι διαιτητές, μέτρησαν και έχουν διαπιστώσει και πάλι ότι υπάρχει αντικανονικότητα στις διαστάσεις και στις δύο εστίες», υποστήριξε η Ένωση στο φύλλο αγώνα.

Είναι τελικά διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ ή είναι διαφορετική η αντιμετώπιση της ΠΑΕ κατά περίπτωση;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News