Μάντσεστερ Σίτι: Το «μυστικό» συμβόλαιο του Μαντσίνι που... καίει τους «Πολίτες»

ΑΠΕ

Το «μυστικό» συμβόλαιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στη Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα από τα έγγραφα που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους «Πολίτες», ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για πολλαπλές οικονομικές παραβάσεις από το 2009 έως και το 2018.

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο αγγλικό πρωτάθλημα, τραντάζοντας τα θεμέλια της διοργάνωσης, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ελέγχεται για πιθανή παράβαση άνω των 100 οικονομικών κανονισμών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές οικονομικές, αλλά και αθλητικές ποινές που κυμαίνονται από βαριά πρόστιμα μέχρι αφαίρεση βαθμών, ως και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Οι διοικούντες του αγγλικού συλλόγου, κατηγορούνται για συγκάλυψη ορισμένων εσόδων, προκειμένου να παραμείνουν εντός ορίων του Financial Fair Play. Aνάμεσα σε αυτά τα ελαχιστοποιημένα έξοδα είναι και το περίφημο «μυστικό» συμβόλαιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Σίτι από τον Δεκέμβριο του 2009 έως το Μάιο του 2013, οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012.

Στο πλαίσιο των «Football Leaks», η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel», αποκάλυψε ότι ο άλλοτε προπονητής της αγγλικής ομάδας λάμβανε μυστικές πληρωμές μέσω πλασματικής σύμβασης εργασίας ως σύμβουλος του συλλόγου «Al Jazeera».

Πράγματι, ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας είχε ετήσιο βασικό μισθό 1,6 εκατ. ευρώ «καθαρά», αλλά αυτό το «μυστικό» συμβόλαιο, του απέφερε επιπλέον 1,9 εκατ. ευρώ, σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα, οι «Times», αποκάλυψαν ότι τα email που δημοσιεύθηκαν από το «Der Spiegel», φέρεται να αποδεικνύουν ότι η εταιρεία του Μαντσίνι «Italy International Services (IIS)», έστελνε τριμηνιαία τιμολόγια στην Μάντσεστερ Σίτι.

Στη συνέχεια, ο αγγλικός σύλλογος, έστελνε τα χρήματα στο «Abu Dhabi United Group (ADUG)», έναν όμιλο με επικεφαλής τον Σεϊχ Μανσούρ, τον ιδιοκτήτη της Σίτι. Και ακολούθως, η ADUG μεταβίβαζε αυτά τα χρήματα στην «Al Jazira», που πλήρωνε τον Ιταλό προπονητή.

Από αυτήν την διαρροή εγγράφων, προέκυψε επίσης και άλλα ποσά, ως μπόνους, για τον Ιταλό προπονητή, όπως 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατάκτηση της Premier League και 3,3 εκατομμύρια ευρώ για το Champions League, ενώ στην συμφωνία, υπήρχαν ποσά για οκτώ πτήσεις, σε ετήσια βάση, μεταξύ Μάντσεστερ και Ιταλίας για αυτόν και την οικογένειά του, 8.400 ευρώ μηνιαίως για έξοδα διαμονής και έξι εισιτήρια για κάθε εντός έδρας αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News