ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Αισιοδοξία για Πιάνιτς

Η Γιουβέντους τον θέλει δανεικό για δύο χρόνια και οι «μπλαουγκράνα» να καλύψουν μέρος του μισθού του.

Οι παράγοντες της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα δεν έχασαν την ευκαιρία να συζητήσουν στο περιθώριο του φιλικού αγώνα για το «Trofeo Joan Gamper» και το κύριο θέμα της κουβέντας τους ήταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο Βόσνιος όπως και άλλοι παίκτες των «μπλαουγκράνα» ετοιμάζονται να ζήσουν μια σεζόν που θα τους είναι ανυπόφορη με τον κόσμο να τους θεωρεί υπεύθυνους για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. Κάθε φορά που ο Πιάνιτς θα ακουμπάει τη μπάλα θα ακούει αποδοκιμασίες. Κι επειδή δεν πρόκειται να είναι και βασικός επιθυμεί να φύγει. Θέλει να πάει ξανά στους «μπιανκονέρι».

Οι δύο σύλλογοι επίσης συνεργάζονται για να κλείσει το deal. Η Γιουβέντους σκοπεύει να ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που τον ζήτησε και η Μπαρτσελόνα ψάχνει να δώσει παίκτες για να μειώσει τα έξοδά της. Ο Πιάνιτς, μια από τις καταστροφικές επιχειρήσεις του πρώην προέδρου των «μπλαουγκράνα», Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει ακόμη συμβόλαιο για τρία χρόνια με αποδοχές 8,5 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά».

Οι πρώτες διαπραγματεύσεις των δύο συλλόγων οδήγησαν στην εδραίωση κάποιων βάσεων. Η Μπαρτσελόνα είναι ανοιχτή στο να τον παραχωρήσει δανεικό για δύο χρόνια και χωρίς να πάρει «ενοίκιο». Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Γιουβέντους, από τη μεριά της, είναι να μην επωμισθεί όλο το βάρος του μισθού του και φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να το αποδεχθούν οι «μπλαουγκράνα». Τώρα, το ζήτημα είναι το ποσοστό. Στο Τορίνο θα ήθελαν να πληρώσουν μόνο το 50% του μισθού του. Διαφορετικά θα ζητήσει από τον ίδιο τον παίκτη να μειώσει τις απολαβές του – κάτι που φέρεται ανοιχτός στο να κάνει αρκεί να γυρίσει στη Γιούβε. Προτού, όμως, γίνει το αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή Πιάνιτς στη «Βέκια Σινόρα» θα πρέπει να φύγουν παίκτες και συγκεκριμένα ο Άαρον Ράμζεϊ.

Μετά τις αγκαλιές του Πιάνιτς με τον Αλέγκρι στ’ αποδυτήρια του «Καμπ Νόου» και τις συνομιλίες του με τους άλλοτε συμπαίκτες του, η διοίκηση της Γιουβέντους αισιοδοξεί πως θα ολοκληρωθεί η μετακίνησή του μέχρι το τέλος των μεταγραφών.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News