Λευτέρης Αυγενάκης: «Είναι προκλητικό να κουνά το δάκτυλο η Super League 2, που είναι "υπό επιτήρηση" από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων»

Άμεσα τα χρήματα από το στοίχημα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, πλην της Super League 2, αν δεν επιστρέψει σε αγωνιστική δραστηριότητα» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σπορ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Σπορ και στον Μάκη Τσίλκο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι ολοκληρώνεται η σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την κατανομή του ποσού των 66 εκατ. ευρώ για το 2023, τα οποία θα εισπράξουν όλοι πλην της Super League 2.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι υπογράφεται από τον ίδιο η Απόφαση την Τετάρτη (8/2) και φεύγει για να συνυπογράψουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής Υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Θα ακολουθήσει η εκταμίευση για τις ΑΑΕ (Super League 1, Basket League, Volley League), για τα περίπου 5.800 νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και για τις Εθνικές μας Ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, καθώς και για την ΕΟΕ και την ΕΠΕ (προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές προετοιμασίες).

Η χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού αθλητισμού προέρχεται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσής τους, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων.

Όλοι πλην της Super League 2

Όπως ανέφερε ο κύριος Αυγενάκης,  «μερίδιο στο ποσό αυτό θα έχουν όλοι πλην της Super League 2, που ως γνωστόν διέκοψε το πρωτάθλημα της, ενώ είχαν προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα –με όλες τις Λίγκες παρούσες- οι συζητήσεις για τα διαφανή κριτήρια κατανομής των ποσών στον επαγγελματικό αθλητισμό και αναμένονταν έπειτα από 48 ώρες, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει, για να συνεχιστεί ο διάλογος».

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι δέχεται κρούσεις για να συναντήσει το προεδρείο της SL2 «με επιχειρήματα ότι η απόφαση περί αναστολής, που πήραν, ήταν υποκινούμενη από μεγαλόσχημο ποδοσφαιρικό παράγοντα και άλλες δικαιολογίες…».

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός έθεσε τους όρους τους οποίους θα πρέπει να πληροί η SL2 για να λάβει μερίδιο από τη φορολόγηση των τυχερών παιγνίων. Όπως είπε, διάλογος θα υπάρξει εκ νέου μόνο εφόσον:

– Επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις

– Αποδεχτούν επίσημα ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν ομάδες χωρίς εγγυητική επιστολή και πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, ούτε ομάδες που εμπλέκονται σε πιθανή χειραγώγηση αγώνων, έως ότου οι υποθέσεις να διαλευκανθούν πειθαρχικά.

Σύμφωνα μ τον κ. Αυγενάκη «θα έπρεπε οι ίδιοι να σπεύδουν να προφυλάξουν το πρωτάθλημά τους, που είναι «υπό επιτήρηση» με τα χαμηλότατα όρια επιτρεπόμενου στοιχηματισμού τα οποία έχει επιβάλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, χαρακτηρίζοντάς το «άκρως επικίνδυνο» και όχι να απαιτούν 8 εκατ. ευρώ!

Είναι προκλητικό να κουνάς το δάκτυλο και να σταματάς να παίζεις, αντί να φροντίζεις για να είναι το πρωτάθλημά σου όσο γίνεται καθαρό.

-Ουδέποτε δεσμεύτηκα για συγκεκριμένα νούμερα και ποσά απέναντί τους. Κι όσο κι αν επιχειρούν διαστρέβλωση, δεν περνάει. Η κοινωνία καταλαβαίνει!».

Το ηχητικό της συνέντευξης:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News